hur man tar bort ett element från bilen

Det är inte ofta att en bilägare finner det nödvändigt att avlägsna en radiator från sina fordon. Men när hans bil eller lastbil blir gammal, och han finner att hans radiator är bortom reparation, det bara kan vara dags att ta bort den och ersätta den med en nyare. Om du behöver ta bort bilens kylare och du har de nödvändiga verktygen för att utföra enkla mekaniska funktioner, här finns 5 steg som hjälper dig att slutföra projektet i några minuter,. Saker du behöver

Steg 1 – parkera din bil säkert, Välj en plan yta för att parkera bilen på medan du arbetar på den Ett garage golvet eller en nivå konkret parkeringsplats som fungerar bäst. Placera bilens växelspaken i “Park” läge, och placera chock ligger bakom bilens bakdäck. Det kommer att spara massor av ren upp tid om du placerar en presenning eller bit kartong under kylaren att fånga några droppar eller feta delar som kan falla från bilen. Om du planerar att arbeta i ditt garage där ljuset kan vara svagt, behöver du en droppe ljus,. Steg 2 – Arbeta med en Cool Kylare, om du har kört bilen eller har låtit bilens motorkörning bör du låta motor, kylare, och dess kylvätska svalna innan du arbetar på kylaren. Var försiktig när du tar bort kylarlocket. För att vara säker, använd en tjock trasa för att täcka locket när du skruva den. Vrid locket långsamt och tillåta trycket i kylaren att släppa gradvis, Steg 3 – Töm din Radiator,. Placera dränerings hink under avtappningspluggen på din radiator för att fånga kylvätska som rinner från kylaren. Sedan lokalisera kylarens avtappningspluggen i botten av radiatorn och vrida kontakten med en skiftnyckel. Bottenpluggen kommer sannolikt vända bara tillräckligt för att öppna och låta kylvätskan avloppet, så förvänta dig inte att ta bort pluggen. Om radiatorn inte har en avtappningsplugg, eller om du inte kan öppna kontakten, du kan tömma kylaren genom att lossa den nedre änden av din kylarslangen. Låt alla kylvätska rinna innan vi går vidare till nästa steg, Steg 4 – Koppla Radiator Tillsatser,. Undersök kylaren och lokalisera eventuella bilagor som kylfläkten fästen. Om bilen har en automatisk växellåda, kommer du förmodligen hitta en överföringsledning kopplad till kylaren. Du kan behöva ta bort en snabbanslutnings insats, om det finns en. Du kommer också att behöva ta bort kylaren fläkthöljet om det stör ditt arbete. Demontera övre kylarslangen, kylvätskebehållaren slangen, den övre kylfläkt fästbultar, och någon övre överföring svalare linjer som kan finnas, Steg 5 – Ta bort Kylare,. När alla bilagor har lossnat, ta bort kylarens bultar och lyft kylaren ur sitt läge.