hur man tar bort skumisolering ombord stöd

Avlägsnande skumisolering ombord underlag kan vara ett mödosamt förfarande som isolerings fastnar på ytan, och det är mycket lätt att skada ytan samtidigt som man tar bort det. Det finns flera metoder som du kan prova, men du får inte vara alltför grov med isoleringen som du kan hamna skada väggar eller golv till vilken den är fäst. Eftersom isoleringen appliceras med en specialiserad lim, måste du se till att du använder rätt utrustning när du tar bort det. Med tiden kommer du att märka att isoleringen börjar komma ut på egen hand, men om du har bråttom att ta bort allt det utan att vänta på naturen ha sin gång, prova metoder nedan.

Innan du börjar, se till att det inte finns några rör eller elektriska ledningar under ytan av isoleringen. Om det finns, bör du stänga av vatten-, gas- eller eluttag för att vara säkra.

Använd en cirkelsåg eller Handsaw

Om isoleringen har tillämpats i tjocka lager, måste du använda en handsåg eller cirkelsåg för att ta bort den. En rakhyvel kommer inte att kunna skurna materialet tjock, så en såg kommer att vara mer effektiv. Vanligtvis är det bäst att börja skärprocessen med en såg så du kan tunna ner isoleringen nog att skära den med en rakkniv kniv. Skär i sidled rörelse, inte en 90-graders vinkel, för att undvika skador på väggarna.

Använd en rakkniv kniv

En rakkniv kniv är en av de mest populära verktyg för att ta bort skumisolering. Använd den för att skära och skala bort bitar av skum. Detta kommer att ta tid eftersom du måste vara försiktig, men du bör kunna få några stora bitar Om du börjar skära i remsor. Använd även en rakkniv kniv för att skära cellplast som är upp till en tum i djup i plåtar och band. Alla tjockare bitar måste skäras i mindre bitar.

Använd kemiskt Solutions

Nu när du har tagit bort en majoritet av isoleringen, måste du använda kemiska lösningar för att ta bort de sista bitarna. Du kan använda antingen thinner, nagellacksborttagningsmedel eller ens aceton. Aceton är extremt användbara för att avlägsna isoleringsskum som inte botades. Lacknafta är bra för att ta bort skumisolering samt, närmare bestämt att skum som har torkat ut. Var noga med att undvika skador på väggen att isoleringen har fastnat när du använder de kemiska lösningar och tillämpa den lösning bit för bit till ett område i taget tills du får det hela.