hur man tar bort vinyl fönster

Det finns några olika typer av vinyl fönster, var och en kräver en något annorlunda sätt att ta bort de bågar. De vanligaste är dubbel-hängda fönster, så den här artikeln kommer att koncentrera sig på dessa. Avlägsnande fönstren är ganska lätt, även om glaset kan vara mer komplicerat. Vinyl fönster är relativt lågt underhållsbehov, men ibland glaset går sönder eller om det finns problem med fönstren själva.

Frigöra fönstret från ramen genom att ta bort snäpp gjutning av runt den fasta fönster. Om det är att fånga, kan du behöva att det hoppar ut med en spatel eller brukskniv. Lyft är vanligtvis allt som behövs för att ta bort ett glidande fönster från ramen. Den nedre delen av fönstret kommer att dra ut när bågen lyfts. Håll den stadigt eftersom det kan svänga i oväntat.

Steg 1 – Lyft ut genom fönstret

Det finns flikar längst upp i det dubbla hängda fönster som du måste kan dra ut den från ramen. När flikarna dras in, kan bågen lutas inåt.

Steg 2 – Dra Tabs

Om du flyttar ett hörn av fönsterbågen medan det andra hörnet på plats, kommer du att befria metallstolpar som håller fönstret till balans.

Steg 3 – Luta Sash

När stolparna frigörs, drar bågen fri från ramen.

Steg 4 – Ta bort Sash

Om du har en Isolera glasenhet (en dubbel ruta, eller ibland tredubbla, med ett luftrum fylld med gas) måste du först avgöra om det är utbytbar. Att ta reda på om det är utbytbar, titta på det inifrån rummet och se om det finns en svart plastbitar som kör runt glaset bredvid ramen. Dessa kallas slutar. Om det är det, kan glaset bytas ut.

Steg 5 – Bestäm om glas kan bytas ut

Glaset i vinyl fönster hålls på plats med antingen silikon eller dubbelsidig tejp. Detta håller glas på läppen av ramen. De gäller då stopp på alla fyra sidor av glaset. Du måste ta bort stoppen först försiktigt med spackel. Var noga med att inte skada stopp. flip nu över panelen och med hjälp av en mattkniv eller tunn spackel, bryta förseglingen håller glaset i ramen. Spara gamla distanser.

Steg 6 – Ta bort Pane

Steg 7 – Rengör Frame

När glaset avlägsnas, skrapa bort eventuellt överskott silikon eller resterande band. Ramen måste vara ren innan du installerar det nya glaset. Om du har en Isolera glasenhet, kan det ta två veckor att leverera den nya rutan, så ta inte bort den gamla tills det nya anländer.

Ta ram till glasbutiken så att du kan vara säker på att den nya rutan passar. Placera den nya glasrutan i ramen och, med hjälp av silikon, placera en vulst runt botten av glaset på insidan.

Placera stoppen tillbaka på plats och rehang fönstret.

Steg 8 – Byt ut Glass

Steg 9 – Rehang fönstret