hur reparera betongplatta sprickor

Betongplattor kan användas för många saker från att bygga väggar för att trottoarer men om du behöver reparera betongplatta sprickor det kan utgöra ett problem. Även om betong är mycket stark det kan fortfarande spricka och gå sönder i bitar. Detta kan inträffa även om betongplattor förstärks. Med rätt skötsel och underhåll du inte behöver oroa sig för hur man reparerar konkreta ämnessprickor i årtionden och därefter. Det finns många anledningar till varför betongplattor spricka och vissa har seismisk aktivitet, ogräs och dålig blandning eller härdning. Följande artikel kommer att visa dig hur du reparerar konkreta ämnessprickor.

Att kunna bedöma skadorna kommer att gå en lång väg att veta hur man reparera betongplatta sprickor. Om du arbetar med enkel yta eller djupa sprickor i betongplattor då kan du reparera dem. Om skadan är allvarligare som saknas bitar eller en spricka genom till marken och betongplattor lyfter upp sedan en fullständig ersättning kommer att vara i ordning.

Steg 1 – Skada

Innan du reparera betongplatta sprickor måste du först ta bort skadad betong. Använda vakuumet och köra slangen fastsättning längs sprickor i betongplattor. Detta tar bort alla partiklar som finns kvar i sprickan. Använd pensel för att borsta insidan av sprickan för att avlägsna lös betong och använda vakuumet igen för att ta bort den om du måste.

Steg 2 – Ta bort betongpartiklar

Med en ren webbplats kan du nu börja reparera sprickorna. Du kan köpa en konkret reparationssats på de flesta hem butiker, men dessa kit är inte så bra. Det material de använder för att lappa en spricka ligger nära betong men vanligtvis inte själva betongen. När detta material torkar det oftast torkar vitt och kommer att orsaka din reparationsarbete för att se slarviga samt göra det sticker ut som en öm tumme. Av denna anledning kommer du att använda faktiska betong. Du behöver inte så mycket så köpa en liten påse. Följ blandnings instruktionerna på baksidan av påsen. Blanda betongen i en hink med borrmaskin med borrfäste.

Steg 3 – Förberedelse av betong

När betongen blandas och är konsekvensen av havregryn den är klar att användas. För det mesta ett kit kommer att ha dig slapping plåstret på betongen och jämna ut det. Detta betyder inte att reparera en spricka. Fyll en kaka utsmyckning väska med betong och avskurna spetsen. Placera den öppna änden i sprickan och squeeze. Flytta påsen längs sprickan som du gör detta för att faktiskt fylla sprickan med betong tills blandningen svämmar över.

Steg 4 – Fastställande sprickor

Vill du ha en yta som är platt så använder spackel för att trycka överskottet betong i sprickor i betongplattan och blanda kanterna. När torr, sand området ner.

Steg 5 – Avslutning