hur man kan reparera en stenhäll gångväg

En stenhäll gångväg kommer sällan behöver repareras. STENPLATTA gångvägar är kända för sin höga hållbarhet, men de kan fortfarande skadas. Stenar kan bli knäckt av något mycket tungt faller på dem och väderförhållanden såsom tung frost kan också orsaka skador på stenarna. Fel med själva installationen kan också vara ett problem. Lyckligtvis reparera en skadad PLATTA gångväg inte särskilt komplicerat. Den skadade stenen måste helt enkelt tas bort och sedan ersätts med en ny lägga till några murbruk att säkra det på plats.

Steg 1-Beredningar

Till att börja med måste du nagga murbruk runt skadan sten. Använd en speciell sten mejsel för att göra detta, som en normal mejsel inte kommer att få jobbet gjort. För att göra detta på rätt sätt, pekar mejseln mot stenen i en liten vinkel och sedan hamra den på plats en bit i taget. Det kommer att ta lite tid att mejsla bort murbruk, men det är inte särskilt svårt i de flesta fall. Det är viktigt att utöva tålamod för att undvika att bryta några andra stenar. Om du har en stenhäll gångväg som endast har sand i stället för vatten mellan stenarna, är mycket lättare processen. I detta fall är allt du behöver göra lyfta den gamla sten ut och placera en ny i.

Steg 2-Bryt upp stenen

När du har blivit av med de flesta av murbruk, kan du sedan bryta upp den skadade stenen. Använda en tunga klubba för att göra detta. Det är viktigt att se till att så mycket av murbruket har avlägsnats som möjligt eftersom denna process lätt kan orsaka skador på angränsande stenar om det inte görs noggrant. Använd inte för mycket kraft med hammaren. Använd bara tillräcklig kraft för att knäcka den befintliga stenen. När du har brutit upp stenen till mer hanterbara bitar, ta bort trasiga bitar av stenplatta. Om det finns någon murbruk fortfarande runt hålet kvar, använd mejseln att bli av med det. Slutligen, städa bort all lös murbruk eller smuts som har lämnats kvar.

Steg 3-Placering av New Flag

Innan du placerar nya stenplatta, spraya med vatten. Tillämpa ny murbruk till området och se till att det är nivå. Se till att du inte skotta murbruk för hög. När du har gjort detta, sätta nya gatsten på plats. Var noga med att kontrollera om gatsten är samma nivå som de andra. Lämna det här över natten så att murbruket torkar och beläggning kommer att hålla på plats. Nästa dag, tillämpa en annan sats av murbruk mellan lederna hos den nya stenplatta. Jämna ut det här med hjälp av spackel och låt den torka i ytterligare 24 timmar. Den stenlagda väg bör titta så gott som ny igen.