hur man förbereder marken för en konkret uteplats

Marken under en konkret uteplats måste förberedas noga så uteplatsen blir mestadels nivå. Alla uteplatser behöver en lutning inbyggd för att möjliggöra vattenavrinning från ditt hus. Jorden måste också dränera vatten väl, så uteplats inte spricker under fryser och tinar. Lära sig att förbereda marken under en konkret uteplats med dessa tips.

jord Slope

jord Slope

Gräva nedan-grade bassäng för uteplatsen så att lutningen faller 1/4 tum var 4 fot i längd och bredd bort från huset. Detta kommer att styra avrinning, förhindra källare läckage och översvämningar. Den totala djup uteplats bassängen ska vara 8 inches.

jord Dränering

jord Dränering

Förstärka betongplattan

Om jorden har en hög andel av lera, lägga jord aggregat i form av grov sand och stora grus och blanda ihop till ett djup av 4 inches ovanför bassängen golvet. Nivå bassängen golvet för uteplatsen i linje med lutningen krav. Efter tillsats av aggregat, kompaktera jorden med en vals, och lämnar marken något fuktig så att den inte drar fukt ur betongen medan den härdar.

Förstärka betongplattan

Sätt storlek 4 armeringsbalkar i den konkreta uteplats bassängen på 12-tums mellanrum i båda riktningarna. Slips tråd loopar på armeringsjärn korsningar.