hur man reparera en fjäril blad bord

En fjäril blad tabell är i grunden en lättare och mindre version av en bordsskiva. Denna typ av tabellen kan vika sig undan när det inte används. En traditionell tabell blad är tung och svår att använda samt butik. En fjäril blad bord gör att du kan ha möjlighet att använda det och sedan lagra det, när du inte behöver det, mycket lätt. Du kommer att finna att några olika saker kan med tiden behöva repareras med fjäril blad bord. Det är viktigt att du förstår hur man rättar till dem, så att det kan vara så länge som möjligt.

Det första som du kommer att behöva göra är naturligtvis räkna ut vad problemet är. Du kommer att behöva titta på finish och se vilken typ av form är i. Den övre delen av tabellen kan med tiden få repor, hål och bucklor i det att du kommer att behöva åtgärda. Detta är något som lätt kan göras med lite vinklad fett. När du vika upp bordet noterar hur gångjärnen fungerar. Om de verkar fastna eller gnäller så finns det några saker som du kan göra för att göra detta ett mindre problem. När du vet vad problemet är, så vet du hur man rättar till det.

Steg 1 – Bestäm Problem

Om det finns problem med toppen av tabellen, då är det en bra idé för dig att gå vidare och få denna fasta. Du kommer att finna att det bästa sättet för dig att göra detta är att först sand toppen. Se till att du väljer sandpapper som inte kommer att skada bordet. Du behöver inte en mycket hög grad sandpapper eftersom det bara kommer att göra skada på bordet. Sand det lätt och lägga till lite tryck efter att du har sett hur tabellen reagerar på slipning.

Steg 2 – Sand

Du kan behöva tillämpa trä filler om du har några bucklor eller hål i tabellen. Detta är något som lätt kan göras. Se till att träet fyllmedel som du använder matchar färgen på din bordsskiva. Du kommer då sand ned den tills den är i nivå.

Steg 3 – Wood Filler

Om gångjärnen ger dig problem, så finns det några saker som du kan göra för att åtgärda problemet. Om de är pipig, helt enkelt använda WD-40 till dem. Men om det är mer än gnisslande, då du kommer att behöva lossa fästskruvarna på gångjärnen. Ta inte bort dem, bara få dem lösa. Håll en nivå mot det fällbara del av tabellen för att se till att det förblir rak. Dra upp skruvarna medan du håller bordet. Dra åt dem tills du känner att de är helt säkra. Du kan behöva en hjälpreda för denna uppgift.

Steg 4 – Gångjärn