hur man tar bort fettfläckar från trä

Om ditt hem har någon trämöbler eller golv som har fallit offer för fett, kan du vara nyfiken på hur du tar bort fettfläckar. Lyckligtvis kan fettfläckar tas bort från trä med en liten extra ansträngning och några grundläggande hushållsverktyg.

Det första steget i att ta bort fettfläckar är att noggrant utplåna dem med en svamp, tvättlapp, eller pappershandduk. När du utför detta steg, se till att undvika att trycka för hårt eller försöker torka fläckarna eftersom detta i slutändan kommer att sprida fett. Om du vill kan du lätt dämpa din avtorkning verktyg för val. Detta steg kommer att suga upp en hel del fett och bidra till att göra fläckar mindre. I själva verket, om den utförs tidigt nog, kan du kanske att helt rensa fettfläckar med detta steg ensam. För exceptionellt stora fläckar, kan kattsand också vara ett mycket effektivt verktyg i insupa överflödigt fett.

Steg 1 – blot fettfläckar

Med sugit upp så mycket överskottsfett som möjligt, du är redo att göra och tillämpa din hemgjorda rengöringslösning. För att göra detta, helt enkelt kombinera lika delar varmt vatten och vitvinsvinäger, blöt en tvättlapp eller svamp i det nybildade lösning, och fortsätt att tillämpa den på alla färgade områden. När du utför detta steg försöka torka fläckar i en cirkulär rörelse och undvika att tillbaka för mycket tryck. Du kan behöva upprepa detta steg flera gånger innan du kan ta bort fettfläckar helt, så oroa dig inte om lösningen är inte omedelbart effektiva.

Steg 2 – Lägg till din vitvinsvinäger Lösning

När fläckarna har tagits bort, använd en ren svamp eller disktrasa för att torka nyligen rengjorda området. Om fettfläckar vara orubbliga, fortsätt med nästa steg.

Steg 3 – Lägg till din diskmedel Lösning

Om vitvinsvinäger lösning var inte att ta bort fettfläckar, det finns en annan mycket effektiv hemgjord rengöringslösning du kan prova. Insidan av en tom sprayflaska, kombinera en tesked diskmedel med varmt vatten, sedan försegla sprayflaska och skaka den tills rengöringslösning tar form. Du kommer att behöva för att spruta rengöringslösning på alla färgade områden och låt det sitta i ungefär fem minuter. Sedan, när lösningen har haft gott om tid att ställa in, fortsätt att torka fläckar i en cirkulär rörelse med en svamp eller disktrasa. Precis som vitvinsvinäger lösning, kommer du sannolikt behöva ansöka på nytt denna rengöringslösning flera gånger innan du kan helt ta bort fettfläckar. Varje gång lösningen på igen, kom ihåg att låta det sitta i den tidigare angivna tiden.

Efter att framgångsrikt ta bort fettfläckar, använd annan ren svamp, disktrasa eller pappershandduk för att torka fläckfria träytan. En professionell trä renare bör kallas in om fläckarna är fortfarande närvarande.