hur man tar bort lim från granit: dos och inte göra

Att veta hur man tar bort lim från granit börjar med att veta hur man utför allmänt underhåll på den. Eftersom granit är en naturlig sten, det är mer känslig för kemiska reaktioner. Om en olycklig olycka har gjort en röra av din granit, oroa dig inte! Det är förmodligen en lösning. Med granit, lönar det sig att veta vad man inte ska göra lika mycket som vad man ska göra när det gäller rengöring och skötsel av detta och andra natursten.

Antalet en regel med natursten är att om du har av misstag spillts något på det, inte lämna den sittande. Få på det spill, vad det än är, så snart som möjligt. Men om du har något som epoxilim på bänken eller annan yta, kanske kvar av en slarvig entreprenör, det kommer sannolikt har torkat. Trots allt, härdar det i ca 5 till 10 minuter.

Steg 1 – inte lämnar något Sitta

Mycket noggrant och försiktigt, använd en vass rakblad för att ta bort så mycket av limmet som möjligt.

Steg 2 – Får att Razor

Använd inte pulver avsedda för tvättning, liksom stålull, nylonkuddar eller andra nötande material på granit.

Steg 3 – Inte Skrubba med slipande material

Använd en mjuk ren trasa med en liten mängd nagellacksborttagningsmedel som innehåller aceton. Skrubba plats, att bli av med all överbliven lim. Du kan behöva hälla lite mer nagellacksremover på duken: det beror på hur mycket lim du arbetar med. Häll inte remover direkt på granit. Använd en ny trasa för att torka av området utanför så att det inte finns något skräp kvar.

Steg 4 – Använder Aceton

Använd inte en generisk renare om etiketten specifikt instruerar att det är säkert för användning på natursten. Avstå från att använda grädde eller pulver rengöringsmedel. Använd inte en syra baserat rengöringsmedel, inklusive vinäger eller kakel, badkar, toalett och injekteringsbruk städare. Avstå från att använda mögel / mögel remover och desinfektionsmedel. Använd inte möbelpolish på granit, men använder en sten polish för att undvika fläckar eller etsning.

Steg 5 – Använd inte fel Cleaner

Om det finns en fläck på granit där limmet var, gör en tjock pasta med hjälp av kiselgur och lacknafta. Täck tillämpas pastan med plastfolie. Lämna den på natten.

Steg 6 – Använder grötomslag

Steg 7 – Använd inte hushålls Cleaner

Om du uppmanas av din sten leverantör att använda rengöringsmedel, inte försöka ta bort en fläck med det. Om det inte är en djupt sittande fläck, kommer du vill använda en renare särskilt skapats för sten. Om det är en djupt sittande fläck, använd en grötomslag för att ta bort det, som beskrivs i steg 6.

På morgonen, använd en spatel av gummi eller plast för att ta bort grötomslag. Torka av området med en ny fuktig trasa.

Renlighet är viktigt. Given tidpunkt, smuts och kornigt material kommer att orsaka problem med din granit. De kan urarta finish golv, och skönheten i det också.

Steg 8 – Använder gummi eller plast

Steg 9 – Låt inte Smuts i