hur att reparera skadade travertin kakel

Travertin kakel är hållbara, naturliga plattor används som ytmaterial för golv, väggar och bänkskivor, men de kan fortfarande spricka på grund av olyckor eller naturligt slitage. Lyckligtvis för villaägare dessa sprickor, tjock eller hårfäste, kan avhjälpas med hjälp av nonsanded täta. Även användning av epoxi är också ett alternativ och kan ge bättre resultat, är dess användning förbehållet DIYers erfarenhet av att hantera polymerer.

Steg 1 – Rengör ytan

Förbered milt rengöringsmedel genom att blanda vatten med tvättmedel eller diskmedel. Doppa svampen i tvålvatten och rengöra ytan på de plattor som har sprickor. Skölj med vatten. Om travertin kakel används i fuktiga områden som badrum eller diskbänk, måste du rengöra den med syre blekmedel för att ta bort mögel, alger och andra organismer som kan knytas till ytan. Blanda syre blekmedel med vatten i en 50:50 förhållande och torka av den på ytan av plattorna. Skölj med vatten. För köksgolv, applicera avfettningsmedel på kakel för att ta bort olja på ytan. Tillämpa och skölj med hjälp av tillverkarens instruktioner. Låt ytan torka helt.

Steg 2 – Prep sprickan och Tile

Torka ytan noggrant med hjälp av en hår fläkt om du planerar att fylla sprickan omedelbart. Du kan hoppa över detta om du får ytan att torka över natten.

Strippa den gamla sealer från ytan av plattan. Applicera strippa på ytan med en pensel. Gnugga ytan med en trasa eller skursvamp för att mekaniskt kasta bort den gamla sealer. Prep sprickorna nästa.

För hårfina sprickor, infoga enda kant rakblad på sprickan. Flytta bladet upp och ner, som om du sågar sprickan. Blås på insidan av sprickan för att avlägsna skräp och kvarvarande smuts, eller använd en dammsugare. Använd en nagelfil för tjockare och större sprickor. Detta är att skapa en jämn, men grov yta för täta.

Steg 3 – Fyll Crack

Köp en nonsanded täta i en färg som matchar din travertin kakel och det kommer med en pistol. Förbered caulk användning av tillverkarens instruktioner. Om du är nybörjare DIYer, kan du köpa en färdigblandad täta.

Pressa täta pistol och fyll sprickan med täta. Använda en tandpetare för att driva föreningen in i botten av sprickan. Låt caulk spill på ytan för att tillåta caulk att fylla alla utrymmen. För att skrapa bort det platt får den ensidiga rakblad igen och skrapa den skarpa kanten vinkelrätt mot linjen för sprickan. Torka de omgivande områdena med en våt trasa eller svamp för att avlägsna överskott täta. Låt det torka över natten.

Steg 4 – Tillämpa Sealer

Applicera sealer på ytan med hjälp av en pensel. Detta är för att skydda ytan av plattorna, samt de nyligen reparerade sprickor från fukt, olja och kemikalier.