hur du skyddar din kål lapp från kål maskar

Kål maskar är larver. De äter bladen på en grupp av växter som kallas kålsorter, vilket inkluderar kål, broccoli, grönkål och blomkål. De förvandlas till kål vita fjäril, som är vit med några svarta fläckar och har ett vingspann på ca 2 inches. Det tar bara ett fåtal verkligen skada en kålhuvud. Leta efter dem på undersidan av bladen.

Håll utkik efter några Kål vita fjärilar i din trädgård. De är vackra, men de kommer att lägga ägg på kål så att du inte vill ha dem där. Placering flytande rad täcker över kål patch bör hålla dem utanför växterna. Ett annat knep är att sätta en nylonstrumpa över varje kålhuvud. Inspektera varje växt och plocka bort alla kål maskar eller ägg som du ser.

fysiska hinder

Pulver kål huvuden med mjöl kan hjälpa. Efter att ha ätit mjöl, maskar svälla upp och dö. Att bli av med alla gamla löv eller växter i slutet av varje säsong tar bort ägg som kläcks på våren. Naturliga fiender kål masken, tachnid flugor, små getingar och spindlar, kan vara dina allierade. Locka dem med växter de vill.

ekologiska metoder

Som en sista utväg, sprayer bekämpningsmedel finns.