hur du tar bort dålig lukt från en luftkonditioneringen

Om luftkonditioneringen börjar lukta, då är det dags att hitta och ta bort källan till dålig lukt. Luftkonditionering lukter brukar komma från mögel som ackumuleras från kondens på kylskåpet spolar i en igensatt tråget, eller läcka i systemet. Men, kan djuren också få i enheten och dör, vilket skapar en riktigt dålig lukt. Du måste kontrollera för båda tillstånden före rengöring. Om du har ett fönster enhet, är en lite enklare rengöring.

Beroende på vilken stil och modell, öppna täcker, topp eller åtkomstpaneler av din värmepump. Med hjälp av en ficklampa, titta inuti enheten efter tecken på vad som kan orsaka lukt. Leta efter några döda djur (möss, råttor, fladdermöss, ekorrar, eller ormar,), ruttnande vegetation, mögel. Om du har ett fönster enhet, ta bort enheten från fönstret och placera den på marken eller en platt utomhus yta. Ta bort åtkomstpaneler ett fönster enhet kan ta lite mer arbete på grund av mängden av skruvar. Rita ett diagram för att ange vilka skruvar och snaps gå till vilken panel för att göra monteringen enklare.

Steg 1 – Kontrollera din luftkonditionering Unit

Iklädd latexhandskar, ta bort synliga skräp eller döda djur som du kan nå. När du har tagit bort så mycket av allt skräp du kan hitta, använda skummande spole renare och spraya luftkonditionering spole. Tillåta skummet att arbeta i ca 10 till 15 minuter. Detta bör lossa smuts, olja eller smuts. Skölj tills vattnet från enheten är klart. Upprepa vid behov.

Steg 2 – Rengör din luftkonditionering Unit

Hitta och ta bort din luftkonditionering dränering linje. Spola linje med blekmedel och varmt vatten, eller med outspädd destillerat vit vinäger om du inte vill använda blekmedel för att döda någon svamp, mögel eller mögel som kan vara i linje. Tillåter linjen att torka. Även om du har linjen, installera en trevägs rengöringsventil för att möjliggöra framtida rengöring utan att behöva ta bort linjen. I ett fönster enhet behöver du inte en linje, men kommer att kunna se den inbyggda dräneringskärlet och dräneringshålet. Se till pannan och hålet är rena. Använd en gammal tandborste om det behövs.

Steg två – spola dräneringsledningen

Hitta dropp eller tråget eller facket. Ta bort och tvätta noggrant med varmt tvålvatten. Skölj med utspädd blekmedel eller outspädd vit destillerad vinäger om du inte vill använda blekmedel. Låt pannan torka. Ersätta pannan.

Steg 3 – rengöra din tråget

Sök efter och ersätt eventuella filter i enheten. Om din enhet använder återanvändbara filter rengöra dem med varmt tvålvatten och skölj med en utspädd blekmedel lösning av en del blekmedel till 10 delar vatten. Kontrollera gamla filter för mögel och mjöldagg.

Steg 4 – Byt filter

Efter rengöring din luftkonditionering, slå på den igen och testa luften med några nosar. Om lukten kvarstår, kan problemet vara i din kanal-arbete.

Steg 5 – Kontrollera resultatet