hur du tar bort rost från duschdraperi krokar

Ta bort rost från duschdraperi krokar kan vara mycket tidskrävande. Sättet krokarna byggs och närvaron av valsar kan göra ett enkelt jobb hårt.

Metall gardin krokar är ganska billigt. Bestäm om det arbete du lagt i ännu kommer att vara värt det. Överväga hur mycket tid som du kommer att behöva spendera och vad du skulle ha kunnat uppnå med den tiden, och mäta det mot den låga kostnaden för nya krokar.

Steg 1 – Utvärdera Skada

Undersök krokarna noga för att bedöma mängden rost, den skada som redan har gjort och placeringen av rost som kan vara dolda från vyn.

Steg 2 – Undersök Krokar

Om rost är bara en lätt attack, kommer det förmodligen gnugga bort med lite mer än en grov trasa. I värsta fall kommer det att krävas tillämpningen av metall polera med en mjuk trasa. En bra metall polish kommer att lämna ett rosthämmande yta bakom när poleras bort.

Steg 3 – Ytlig Rust

Allvarlig rost är någon rost som har attackerade och reducerade ytan av metallen. Rosten kommer att känna grov och kanske flagna när du gnuggar den med fingrarna. Allvarlig rost försvagar objektet det angriper, så måste du kontrollera att rostiga krokar fortfarande kommer att stödja vikten av dynan.

Steg 4 – Allvarlig Rust

Gör upp ett parti av rost remover använder

Steg 5 – Homemade Rust Remover

Detta är en mycket effektiv lösning som kommer att lösa bort rost ner till färsk metall.

Steg 6 – Släpp Krokar i Rust Remover

Steg 7 – Ta bort Krokar

Det är ingen idé att försöka rengöra rost av små föremål som gardin krokar för hand. Även en enkel gardinkrok är krångliga att hantera och svåra att kontrollera.

Beroende på hur illa rost är, lämna krokarna i rostborttagningsmedel för åtminstone 3 minuter. Om det fortfarande finns rost närvarande när du tar bort dem, låt dem suga lite längre.

Torka duschdraperi krokar på hushållspapper. Om krokarna har några hålprofiler, se till att remover torkas ur dem. Om det behövs, använder bomullspinnar. Om det fortfarande finns rostade områden, tillämpa rostborttagningsmedel på en grov duk och skrubba väl.

Använd en metall polish för att lägga till en glans till krokarna. God kvalitet metall polish kommer också att hjälpa förhindra ytterligare rost.

Om krokarna är fjäderdrivna, måste du se till att fjädern får en liten klick lätt maskinolja för att förhindra rost och hålla den i rörelse fritt. Om krokarna är upphängda från gardinstänger med rullar för att underlätta rörligheten, ge varje rulle lite olja, alltför.

Steg 8 – Torka krokarna och undersöka dem

Steg 9 – Torka av Hooks

Steg 10 – Mindre men viktiga faktorer

Rengör kragarna i gardinen att krokarna ansluta till eventuella rostflagor som kan knytas till dem. Dessa flingor kan slipa bort på krokarna och försvaga dem.

Steg 11 – Gardingenomföringar