hur du tar bort smink från siden

Silk är ett kläder material som är känsligt för rengöring och för att avlägsna make-up från siden kan vara en känslig fråga. Siden material är känsliga för en hel del tvättmedel så att tvätta bort fläckar från denna typ av material behöver mycket omsorg och enkelhet. För smink fläckar, ta bort den från en siden material behöver inte vara så känslig med användning av vissa rengöringsmedel. Men för att få bra resultat från tvätt, tvätta-test på en liten undanskymd del av materialet med rengöringsmedel för att se till att det inte kommer att förstöra siden material. Annars måste sminkborttagning från siden material föras till en professionell renare. Nedan är det material som du behöver tillsammans med steg för steg hur bort olika makeupfläckar från sidentyg.

Steg 1-Bestäm Make-up Marks

De vanligaste fläckar från kosmetika som kommer i kontakt med kläder material är varumärken från läppstift, foundation, eyeliner och mascara. Bestäm vilken typ av makeup fläck på sidentyg så att rätt rengöringsmedel kan användas för att effektivt ta bort den specifika fläcken.

Steg 2-utplåna Fresh Make-up Stain

Om makeup fläck på sidentyg är fortfarande färska kan du enkelt ta bort den. Rengör det färgade området lätt med bomull dabbed i ljummet vatten. Tvätta av bomull från utsidan av fläcken in i centrum för att undvika spridning fläcken vidare.

Steg 3-Borttagning läppstift fläckar

För fläckar som orsakas av läppstift varumärken, använder denaturerad alkohol för att ta ut det. Med bara en liten mängd tvättsprit, väta detta i en bomullstuss och stuss och lätt gnugga börja utifrån och in i läppstift fläcken. Läppstift fläcken bör överföras på bomullstuss, men om detta inte sker, gnid försiktigt i en liten cirkelrörelse med hjälp av en tandborste. Håll på läsk sedan tills läppstift fläcken lossnar.

Steg 4-Demontering Liquid Foundation, mascara och eyeliner Fläckar

Att behandla flytande foundation fläckar, även för eyeliner och mascara, är tricket att använda väteperoxid, men detta medel bör noga testas eftersom det kan göra det område som det kommer i kontakt med vitt. Väteperoxid används genom bomull och genom att försiktigt torka av make-up fläckar. Undvik skura område som detta kommer att sprida fläcken, men bara badda den färgade delen borde göra susen.

Steg 5 Ta bort Andra typer av Stains

Andra typer av fläckar på siden material kan behandlas med utspädd hushåll ammoniak. Denna starka medel måste blandas först med användning av ett förhållande av två delar vatten till en del ammoniak. Den utspädda ammoniak behöver bara vara dabbed försiktigt på make-up fläck på siden material med hjälp av en bomull eller mjuk ren trasa. Eftersom detta är en stark agent, är användningen av skyddshandskar rekommenderas.