hur man beskär citronträd

Om du har citronträd är det viktigt att du håller dem beskäras. Att försumma beskärning processen kan leda till en mer långsamt växande träd och ett som producerar mindre frukt. Till skillnad från andra citrusträd som kanske kan beskäras under hela året, citronträd kräver en mer specifik beskärning tidtabell. Fördelarna med att ha en citronträd är värt arbetet, så länge du vet vad du gör.

Om du beskär din citronträd vid fel tidpunkt du riskerar att förlora det årets skörd. Den citronträd behöver bara beskäras en gång varje år eller två, beroende på hur snabbt det växer. Om du bor i ett varmt klimat, årstid du beskär ditt träd i spelar ingen roll, men du bör inte beskära på riktigt varma dagar. Den bästa tiden att beskära ett citronträd är strax efter att den har producerat sin höstskörden att låta trädet gott om tid att återhämta sig efter beskärning processen före nästa skörd. Generellt kan du dock beskära ett citronträd som helst det producerar blommor.

Steg 1 När ska man beskära

Processen för beskärning ett citronträd är mycket exakt. Du måste beskära den på ett sätt som gör att massor av solljus för att nå så mycket av trädet som möjligt. Vid skärning en gren är det viktigt att skära i en liten vinkel. Du vill klippa vinkeln ungefär en tum från huvudstammen eller grenen och du vill att vinkeln riktas bort från trädet. Kapning på detta sätt främjar tillväxt och tränar trädet att växa sina grenar uppåt.

Steg 2 Hur ska man beskära en Lemon Tree

Det är mycket viktigt att komma ihåg att inte trimma mer än 1/3 av trädet varje år. Trimning mer kan skada trädet, vilket kan göra att växa långsammare och ger mindre frukt. Lämna minst 3 till 5 huvudgrenar för att ge trädet ett försprång till en riklig skörd följande år. Trimning av svag eller vinglar grenar är en bra idé eftersom dessa grenar kommer att producera sämre citroner eller frukt som kommer att falla från trädet innan den är mogen.

tips