hur man bygger bromsok

Om du är bekväm att arbeta på bilar, sedan återuppbygga bromsok är inte ett särskilt stort jobb. Det är något du bör göra varannan gång du byter din bromsbelägg. Ombyggnad bromsoken kommer att säkerställa att de inte ta upp eller frysa på dig, som kan vara mycket farliga när du kör.

Det enklaste sak att göra när du ska bygga din bromsoken är att köpa ett bromsok ombyggnadssats från en Biltema. Se till att det är den rätta för din bil. Det är inte en dyr produkt, och innehåller de flesta av de saker du behöver för jobbet.

Steg 1 – Framställning

Lossa muttrarna på framhjulen och sedan jack upp bilen. Se till att fordonet är i parken, med handbromsen på, och att det finns chuckar bakom bakhjulen. Lossa hjulbultarna helt och ta bort hjulen att exponera bromsoken. Sätt skikt av per under bilen för att fånga några droppar av bromsvätska.

Steg 2 – Bromsok Removal

Hur du tar bort bromsoken beror på märke och modell av bilen, så måste du följa instruktionerna i service- och reparationsmanual. Var försiktig när du tar bort bromsok från avlägsnandet, eftersom du inte vill att vrida bromsledningen. Med bromsok bort loss bromsledningen och sätta en vakuumlock på det. Cap hålet där bromsledningen in i tjocklek för att hålla damm och smuts.

Steg 3 – Ta bort kolv

För att ta bort kolven, först måste du ta bort dammet boot så att du kan komma åt kolven. När du har gjort det, ta en liten bit av trä, åtminstone ½ tum tjock, och placera den så att den är mellan bromsoket och kolven. Anslut en tryckluftspistol till bromsledningen hålet på bromsoket och sakta skjuta luft. Kolven matas ut på trä. Se till att dina händer är klart på detta.

Steg 4 – Rengöring av kolv

För att rengöra kolven, torka det försiktigt med en av trasor. Nu måste du kontrollera kolven och rengör den ordentligt. Använd en skurrondellen på den tills den är lysande, i vilket skede kommer du att kunna se någon rost eller skrovlig. Om du hittar några, måste du byta ut kolven.

Steg 5 – Kolv Seal

Nästa sak att göra är att ersätta kolvtätningen som är i cylindern av bromsok. Med hjälp av naglarna, plocka ut, rengör cylindern med en trasa som har varit kraftigt indränkt med bromsvätska. Låt torka, varefter du ska belägga en ny tätning med bromsvätska och sätta den på plats.

Steg 6 – Byte

Nu trycker kolven in i cylindern tills det handlar om hallar i. Placera en ny dammskyddet på kolven. Med användning av en komprimeringsverktyget, tvinga kolven hela vägen tillbaka in i cylindern. När du har lyckats att ersätta damm boot på bromsoket, sträcker det så att det passar perfekt i spåret. Nu du har byggt om dina bromsok och du kan montera dem.