hur man kan reparera en repad skiffer bord

En skiffer bord är känsligt för repor på grund av direkt kontakt och tryck med föremål. Du kan reparera dessa repor hemma, men att göra det, behöver du erfarenhet av att hantera elektriska handverktyg. Annars söker en professionell för att göra jobbet. Följ de enkla stegen nedan för att slutföra en måttligt lätt projekt.

Blanda milt rengöringsmedel med vatten, doppa den gamla trasan på den, och torka duken på bordet för att ta bort smuts och fett. Skölj med vatten. Applicera därefter syreblekningslösning för att desinficera skiffer bord. Skölj med vatten. Torka den torr med gammal trasa. Låt den torka helt.

Steg 1 – Rengör tabellen

Applicera aceton stripper på hela tabellen. Sand lätt med grus sandpapper. Borsta bort pulverrester med pensel.

Steg 2 – Strip Stones

Välj de områden som behöver reparation. Inte alla områden kan ha repor, så använd maskeringstejp för att skapa en omkrets runt “för reparation” områden. Anteckna på vilken typ av reparation som behöver göras per område. Säg, måste ett område djupt bryning behöver det andra området endast lätt polering. Detta för att skydda andra områden som är i gott skick. Skriv ditt meddelande på maskeringstejp med hjälp av en penna.

Steg 3 – Bestäm problemområden

Läs instruktioner om hur man använder bärbara elektriska poler. För djupa repor, välja rätt skiva för att använda (kornnummer) för bryning. Vanligtvis börjar du med en lägre grit nummer, i synnerhet 100-grit och upp i nivå med skivans grus gradvis för att uppnå en konsekvent polska, och tillbaka till lägre grus nummer för efterbehandling.

Steg 4 – Hone djupa repor

Använd rätt skiva för polering lätta repor. Ibland mekaniska slippapper kan göra jobbet.

Steg 5 – Polish Ljus Repor

Med hjälp av sandpapper eller en våt poler, polera hela tabellen en sista gång för att jämna ut färgen på skiffer.

Steg 6 – Buff hela tabellen

Steg 7 – Neutralisera

Ta pulvriserade rester (från honing) med hjälp av en pensel, sätta extra uppmärksamhet på ojämna områden. Tvätta stenarna med en natursten rengöringsmedel för att avlägsna spår av aceton strippa och att neutralisera pH-värdet i skiffer. Skölj med destillerat vatten. Använd inte mineralvatten som sista skölj lösning eftersom det kan orsaka missfärgning. Låt det torka över natten. Använd en fläkt för att påskynda torkningen.

Om du fortfarande är osäker på om skiffer bord är torr, låt den torka för en annan dag. Köp en vattenbaserad sealer som fungerar bäst med natursten. Det finns tätningsmedel som inte bara tätar stenar men injekteringsbruk också. Du kan köpa denna typ av sealer så att du kan täta både kakel och injekteringsbruk i en ansökan. Applicera flera tunna lager sealer för maximalt skydd. Låt sealer torka i ytterligare 48 timmar innan du använder skiffer tabellen igen.

Steg 8 – Tillämpa Sealer