hur man kan reparera skadade taket solpaneler

Dåligt väder inklusive stora anrop och orkaner kan orsaka en hel del skador på tak solpaneler. Bortsett från dåligt väder, påverkan från stenar, herrelösa bollar och andra hårda föremål kan orsaka skador på panelerna. Lyckligtvis kan taket solpaneler vara reparationer så att du inte behöver kasta bort trasiga paneler. För att reparera skadade taket solpaneler, här är vad du bör göra.

Om din plats hade just drabbats av en orkan, dina solpaneler led förmodligen några riktigt allvarliga stryk. Att fastställa omfattningen av skadorna på din solpaneler, ge dina paneler en grundlig check-up börjar med monteringsram, glaskomponenter, ner till dess ledningar.

Steg 1 – Bestäm skadans omfattning

Vid kontroll av monteringsramen för ditt tak solpaneler, ta en närmare titt på bultarna och kablar som håller monteringsramen på plats. Starka vindar kan skada på monteringsramen och försvaga dess ankare. Om några av bultarna och kablar är lösa, dra åt dem för att förhindra solpaneler från att falla ner från taket. Byt trasiga kablar och se till att din monteringsram är säker.

Steg 2 – Reparera Monteringsram

Innan du försöker att reparera trasiga glasögon på din solpaneler, se till att panelen fortfarande fungerar. För att göra detta, lämna panelerna som det är för en dag och se om de genererar energi. Brutna paneler ofta inte genererar mycket energi så att inte hoppa in slutsatser som dina solpaneler behöva bytas om du bara generera en liten mängd energi efter att ha lämnat panelerna som är för dagen. Vad som är viktigt här är att du vet att panelerna fortfarande fungerar i viss utsträckning.

Steg 3 – reparera trasiga glasögon

Om taket solpaneler fortfarande generera energi trots sitt dåliga skick, kan du nu reparera trasiga glasögon på panelen. Du behöver inte byta glasögon som bara har mindre avbrott runt kanterna och hörnen. Använd bara små bitar av målat glas tejp för att sätta tillbaka de små trasiga delarna. Se till att du trimma bandet snyggt så att det endast kommer att omfatta en liten del av glaset. Å andra sidan, bör glas som har sprickor över deras ytor vara ersätter. För att byta ut krossat glas, ta bort glasen från sina fästen och bifoga nya glasögon till fästet.

Steg 4 – reparation Loose Connection

Att reparera lösa anslutningar i din solpanel, gör ett snitt i silikon som bäddar solcellerna. När cellerna utsätts för, når till baksidan av cellerna och åter löda lösa anslutningar. Om du tycker att det är svårt att använda lödning pistol för att återansluta lösa sladdar och andra delar, använd en silver impregnerat lim för att sätta tillbaka de delar.

Steg 5 – Reparation Brända Terminals

Testa terminalerna på din solpaneler och se vilka som inte längre arbetar sedan ersätta brända terminaler med nya.