hur man korrekt använder en luft mejsel

En luft mejsel, också känd som en lufthammare, är en pneumatisk handverktyg och snickeri verktyg som används för att dela upp eller skiva metaller. Det är också ett skärverktyg och en dynamisk apparat som drivs med hjälp av tryckluft som kan användas för att utrota matt, ta bort skadade avgassystemet delar och för en mängd andra uppgifter inom hårdvara och träbearbetning. Den extra kraft som erbjuds av den komprimerade luften gör det mer effektivt än en hand mejsel och hammare. Luft mejslar har kapacitet att utföra flera och olika uppgifter med hjälp av olika mejselskär. Du bör välja de exakta bitarna är kompatibla för arbetet och göra vissa de sätts upp på lämpligt sätt i huvud mejsel enhet. Följande steg gör att du kan använda luft mejsel ordentligt.

Även om luft mejsel kan rymma och prestera bra med olika typer av bitar, är det viktigt att bestämma första vilken bit behövs för den typ av snitt som du behöver. När detta har skett, kontrollera vilka typer av bitar du har i ditt set. Om den inställda ingår biten du behöver kontrollera dina bitar först för skador innan du sätter in dem i den primära mejsel enheten. Se till att du inte använder några spruckna eller slitna bitar eftersom det kan orsaka potentiell fara. Om bitarna är på något sätt, spruckna eller skadade, bättre ersätta dem med nya före start.

Steg 1 – Identifiera Nödvändiga Borr bitar som behövs

När de rätta bitarna finns, smörj först den primära mejsel enheten med olja som är lämplig för tryckluftsverktyg. Du kan fråga från järnaffär om detta. Då korrekt sätt i mejselskär i den primära mejsel anordningen att följa anvisningarna i bruksanvisningen för din mejsel enhet.

Steg 2 – Framställning av den primära Chisel Device och Insättning av mejselskär

Använda rätt typ av kontakt, sätter nu luftkontakten från den primära mejsel enheten till luftkompressor. Försegla korsningar för att eliminera läckage. Lite luft mejsel levereras med luftanslutningar då köpte, men de flesta har inte en. Så se till att du köper rätt luftkontakt som passar din luft mejsel enhet.

Steg 3 – Införande av den primära Chisel enhet till luftkompressorn

När enheten är ansluten till kompressorn, kan du nu börja använda det. Om enheten ska användas för första gången, bör du börja arbeta med en låg nivå sedan gradvis öka kraften som krävs. Det är bäst att arbeta i en vinkel som skulle hjälpa mejseln bit köra ned i det område du vill ta bort, lätt. Så mycket som möjligt inte bara flytta bildar en mejsel bit till en annan inte är nödvändigt. Om du vill öka effekten av mejselskär, kan du justera låsmekanismen för bit eller justera luftflödet. Vid användning av en luft mejsel, se till att bära skyddsutrustning för att förhindra oönskade missöden.

Steg 4 – Använda Air Chisel