hur man korrekt tvätta en sovsäck

Susan M. Keenan har en magisterexamen i gemenskapen psykologi, och skriver artiklar om många ämnen, inklusive hem förbättring, trädgårdsskötsel, resor, fastigheter, privatekonomi och mer.

Sovsäckar är en stor del av många människors liv. Kanske din dotter är en flicka scout och går på tillfällig camping äventyr med sin ljusa och färgstarka sovsäck i släptåg. Kanske din son är i gröngöling scouter eller scouterna och hans sovsäck blir mer slitage än sin cykel eller skol. Troligen är hela familjen i camping äventyr och du har en hel utbud av sovsäckar att tvätta och hålla rena,. Uppenbarligen är ett uns av förebyggande värt väldigt mycket när det gäller att upprätthålla en ren sovsäck. Påsarna är skrymmande och svåra att tvätta och på grund av detta faktum, kan de inte få tvättas riktigt lika ofta som de borde. Tyvärr, bara gör jobbet så mycket svårare. En extremt smutsiga väska kan vara en verklig utmaning,. Men om du är upp till utmaningen att tvätta familjens sovsäckar, läsa på och upptäcka några användbara tips och tips. Innan du följer dessa anvisningar om, se tvättinstruktionerna som ska vara anslutna till sovsäcken,. Vissa sovsäckar kommer att tvätta upp fint i tvätt maskin- om tvättmaskinen är tillräckligt stor och sovsäcken är tillräckligt liten. Men du kan alltid tvätta påsen för hand i badkaret eller i tvättbalja, om du har en. För denna uppgift, är det bäst att använda en mild tvätt tvål, en som vanligtvis används för handen washables,. Handtvätt en sovsäck, • Stäng avloppet på badkaret,. • Fyll badkaret ungefär hälften fylld med vatten. Använd en temperatur som kommer att vara bekväm för dina händer att vara i eftersom du kommer att göra badet,. • Följ instruktionerna från tvättmedel flaskan och tillsätt det belopp som föreslås för en liten eller medelstor belastning, beroende på storleken av sovsäcken. De flesta barn sovsäckar är betydligt mindre och mer lättviktig, så en mindre mängd tvättmedel kommer att behövas,. • Utan vridning eller vridning sovsäcken, arbete löddret i tyget. Gnugga nedsmutsade områden tills fläckarna försvinner. Vanligtvis är det möjligt att flytta påsen upp och ned, dränka sovsäcken helt för att arbeta i löddret och tvätta påsen;. • Töm ut vattnet ur badkaret med sovsäcken fortfarande inne. Vara säker på att påsen inte täcker avloppet, blockerar vattnet rinner,. • Stäng avloppet och börjar fylla badkaret med rent vatten,. • Sänk sovsäcken flera gånger i ett försök att skölja tvättmedel från det . • Låt vattnet rinna,. • Upprepa stegen för tvättning och sköljning sovsäcken så många gånger som är nödvändigt. Du kommer att veta när påsen är ren eftersom skummet blir vitt snarare än en smutsig ser grå eller brun. Dessutom kommer sköljvattnet ser renare än den ursprungliga tvätt,. • När du tror sovsäcken är helt ren, skölj den ordentligt med rent vatten för att avlägsna alla spår av tvättmedel,. • Töm ut vattnet helt från badkaret .; • när vattnet dräneras genom att trycka på sovsäcken ordentligt för att ta bort så mycket vatten som möjligt. Detta kan visa sig vara en mödosam uppgift, men du bör ta bort så mycket vatten som möjligt för tre mycket viktiga skäl. Sovsäcken kommer att bli mycket lättare att bära och hänga upp. Den sovsäck torkar snabbare. Sovsäcken kommer att göra mindre av en röra som du transportera det från tvättbalja till sitt torkning plats,. • Eftersom det är bäst att låta sovsäck lufttorka, hitta en plats utanför för att säkra den. En varm dag med milda vindar kommer att ge de bästa torkningsbetingelserna. Det är bäst att hålla sovsäcken i direkt solljus under torkning. Om det är nödvändigt, placera påsen i torktumlaren. Men var noga med att inte placera temperaturinställningen för hög. Använd en inställning låg temperatur och ta sovsäcken så fort cykeln är klar,. • Rulla sovsäcken upp när det är torrt, och placera den i sin lagringsplats.

Behöver du en ny sovsäck? Jämför märken, typer och priser med våra sovsäckar Köpguide.