hur man måla gelcoat

Gelcoat är ett material gjort av polyesterharts som används på industriella rör, pooler, duschar och båtar. Det är samma material som används för att bygga skrovet av båtar med det undantaget att den inte innehåller glasfiber. Gelbeläggningar innehåller typiskt tillsatser och pigment för skydd mot skadliga UV-strålar. Det har också god vattentäthet och antinötningsegenskaper. Gelcoat är det föredragna materialet för målning glasfiber eftersom det ger ett bra skydd,. Med tiden gelcoat färger blekna. Om ett område har blivit tråkig och kan inte repareras genom polering och kemisk rengörings en ommålning jobb är i sin ordning. På grund av deras tjock konsistens, gelbeläggningar kräver sprutpistoler under applicering. Gelcoat och relaterade ansökan material är lätt och allmänt tillgängliga i båtaffärer.

Beredning av området är lika viktigt som att måla själv. Kvaliteten på slutprodukten inte enbart beroende på målningen kompetens arbetaren, men också om omfattningen och grundlighet av preparatet,. Förbered området för målning av stripp den gamla pälsen. Sätt på en andningsmask. Sand området med hjälp av en fin sandpapper och palm slipmaskin, sand noga tills ytan blir matt, lite eller inga spår av den gamla gelcoat. Ta bort överflödigt fett eller fina partiklar bort från området genom att köra en trasa indränkt i aceton över den. Se till att lämna några spår av fett, eftersom det kan orsaka gelcoat att bubbla och inte fastnar ordentligt senare,. Skydda områden som inte behöver ommålning såsom kanter med tejp. För stora områden, täck dem med tunna plastark, använda ett band, de som används vid målning, för att hålla dem på plats. Ta bort löstagbara delar som inte kommer att delta i ommålning.

Steg 1 – Area Förberedelse

Efter tillverkarens rekommendationer lade härdare och gelcoat i sprutpistolen. Gelcoaten pistol binder gelcoaten med härdaren under sprutningen. Det första skiktet är viktigt eftersom det kommer att fungera som en basbeläggning för den andra och slutliga beläggningen. Spraya en tung beläggning av blandningen på ytan. Se till att pälsen är konsekvent och jämn. Därefter låta gelcoaten att bota och härda innan man fortsätter till den slutliga beläggningen.

Steg 2 – Initial Beläggning

För den slutliga beläggningen, applicera ett tjockt lager och se till att alla områden är helt överdragna, tillämpa en konsekvent och jämnt lager för att förhindra färgkörningar. Låt färgen härda och bota,. En bra gelcoat ommålning jobb kan återställa glasfiber produkter såsom båtar till sitt ursprungliga skick. Försiktighet bör iakttas vid tillämpning gelcoat, eftersom det är mycket farligt för hälsan. Se till att bära lämpliga skyddskläder, såsom skyddsglasögon och andningsskydd för att hålla dig säker medan du gör hela ommålning processen.

Steg 3 – Slut Beläggning