hur man refinish en snidad soffbord

Medan en snidad soffbord kan vara vacker och unik möbel, rekonditionering det kan vara ett verkligt problem. Den vanliga lackeringsprocessen kräver att du strippa den skadade eller åldrade lager av tabellen, vilket ger en helt ny under att lackas. Även om denna reparationslackering teknik kan användas på en snidad bord, kan du skada carving genom att ta bort det översta lagret av trä. Ett bättre alternativ är att behandla trä som om det vore en bit av antika eller dyra möbler och inte göra något för att ta bort trä skiktet. Lackering en snidad soffbord bör inte ta för lång tid, och du kan hantera enkelt att göra detta i ett par timmar.

Till att börja, rengör bordet med en ren trasa och lite rengöringsvätska spray. Spraya renare på ytan av träet, och skrubba över med trasan. Medan du rengör, håll utkik efter små chips eller tecken på skador i carving. Ta bort allt damm och smuts från bordet.

Steg 1 – Rengör tabellen

När du är klar att torka det med trasan, använda en del trä täta att åtgärda eventuella sprickor eller luckor, och sedan sveper ner med en fin hårig pensel.

Steg 2 – Använd Turpentine

När du har besprutas, sätta lite av terpentin på duk och gnugga över ytan på ditt bord. Den terpentin hjälper att rensa bort ytan av trä och kommer också att lägga på ett lager av olja som kommer att bidra till att träet håller sig fräscha längre. Använd terpentin över träytan tills du tar ut den naturliga glansen. Du bör börja se en förbättring i utseendet på bordet så snart du fylla i detta avsnitt.

Steg 3 – Lägg möbelpolish

Du kan nu börja att putsa ditt bord. Använda en mycket liten mängd av en möbelpolish särskilt utformade för att återställa eller refinish trä. Detta kommer att lägga ett lager av glans till din trä utan strippning av några eteriska oljor. Använd en ren trasa för att applicera en liten mängd av polish till spetsen av duken. Aldrig sätta den direkt på träet. Gnugga polska tills det börjar lysa upp. Du bör sedan gnugga den tills du känner tabellen blir jämnare.

Steg 4 – Lägg Lack

När bordet har polerats, kan du sedan lägga till några lack för att avsluta jobbet. Använd en lack eller en vanlig lack för att ge tabellen mer glans. Placera bordet i solen i en timme eller två för att torka ut det.