hur man renovera teak inomhus möbler

Med tiden kan teak möbler bli gammal och trött, och det kommer att bli nödvändigt att återställa den till sin tidigare användbarhet. För att ändra utseende, kan du antingen Refinish det genom stripp tillbaka och oljning det eller renovera trä med en efterbehandlare utformad för att fungera med gamla polska och lack. Båda dessa metoder kan förbättra teak och förlänga dess livslängd.

Det är lätt att träna lackering på teak. I de flesta fall behöver du inte göra mer än att ta bort den gamla yttre lager av trä, och det nya lagret kommer att vara i stort sett lika bra som nya. Refinish teak, sand ner med en planslip. Detta använder en fint sandpapper och kommer försiktigt sand bort den gamla grå lagret. Tryck inte ner för mycket med slipmaskinen eftersom det kan skada möbler. Du kan också använda små bitar av sandpapper att slipa ned teak hand.

Refinishing Teak Möbler

När slipningen är klar, måla över det översta lagret av trä med teak olja. Detta kommer att hjälpa utanför oljan att bli återfuktad och se till att det ser så gott som ny. När oljan är torr, att polera med en trasa skapa maximal glans för dina möbler.

renovering

Renovering ses ofta som en mer skonsam form av lackering, där målet innebär att du inte behöver gå till extrema längder för strippning av ett helt lager av trä för att komma till nya utseende material. En yta kan du polera utanför lagret, för att ge ett bättre utseende samtidigt hålla de flesta av de gamla funktionerna.

Det är möjligt att köpa ett antal reparationsprodukter i byggvaruhus som gör att du kan lägga till slut även över lager lack och färg, i syfte att skapa ett nytt utseende. Detta är en utmärkt idé med teak, som i sin åldrande, visar det en annan färg, från ljusbrun till silver. Många människor som silver utseende gammalt trä, så med hjälp av en slutprodukt som inte skadar färg eller utseende kan vara till nytta.

Innan du börjar använda en produkt, kontrollera att det ser rätt genom att applicera en liten mängd på ett diskret område som baksidan av en stol ben. Se till att din reparationslackering produkten inte kommer att skada träet, och sedan gå försiktigt, försöker att använda så lite av efterbehandlaren som du tror att du behöver. Renovera teak på detta sätt kommer att ge det ytterligare några års användning innan det behöver lackering helt.