hur man reparera en glasfiber dusch golvet

Glasfiber dusch golv är mycket hållbara och kan pågå år med mycket lite underhåll, men om din glasfiber dusch golvet träffas tillräckligt hårt av ett hårt föremål, kommer det att spricka. Glasfiber är tillverkad av armerad plast harts och används i olika byggprojekt inklusive duschkabiner och duschgolvkonstruktioner. Du kan enkelt reparera en sprucken eller bruten glasfiber dusch golvet med hjälp av glasfiberfyllmedel. Nedan är det material som du behöver tillsammans med instruktioner om hur man reparera en glasfiber dusch golvet.

Rengöra den brutna ytan med en fuktig trasa dabbed i aceton. Om du gör det kommer att ta bort föroreningar som kommer att hämma din reparation och förbereda din glasfiber golvet för nästa steg.

Steg 1 – Rengör knäckt Surface

Med en slip kon fastsatt till ett färgämne kvarn, slipa skadade glasfiber. Slipa inte genom glasfiber golvet. Ditt mål är att ta bort spruckna glasfiber bara. Vid denna tid bör du vara klädd dina skyddsglasögon och skyddsmask.

Steg 2 – Ta bort skadad Glasfiber

Rengör området med ren trasa dabbed i aceton. Låt aceton för att helt torr innan du fortsätter till nästa steg.

Steg 3 – Rengör arbetsområdet

Med gummihandskar på, förbereda tillräckligt glasfiber filler för reparation projektet. Häll försiktigt glasfiber katalysatorn i glasfiber och blanda väl tills glasfiber filler är konsekvent i färg.

Steg 4 – Förbered Glasfiber Filler

Använd en spackel för att fylla det skadade området på din glasfiber golvet med fyllmedel. Se till att glasfiber fyll är i nivå med golvytan i din dusch. Tillåta glasfiber fyllmedel att torka över natten.

Steg 5 – Applicera Glasfiber Filler

När glasfiber filler är helt torr, använd fint slippapper för att jämna ut ytan. Ta bort skräp och glasfiberdamm med en dammsugare. Applicera aceton med en ren trasa på de nyligen lappat områden igen. Låt aceton för att helt torr innan du fortsätter till nästa steg.

Steg 6 – Använd sandpapper

Steg 7 – Applicera Gel Coat

Förbereda blandningen av gel-coat och toner i en liten hink. Lägg katalysator och rör lösningen noggrant tills den är enhetlig i färg. Använd en filt rullen att applicera gelcoat på de områden där man tillämpat glasfiber fyllmedel. Tillåt gelcoaten härda. Jämna ut med fin grus sandpapper. Skölj området med vatten för att avlägsna damm och skräp.

Med en ren trasa, tillämpa en enda skikt av bilvax på arbetsområdet. Låt bilen polska till helt torr innan polering området med en elektrisk buffert. Du har just lärt sig att reparera skadade glasfiber dusch golvet.

Steg 8 – Finishing Touches