hur man reparera en trasig spak lås

En trasig tillhållarlås är vanligtvis ett resultat av felaktig hantering och grov användning av låset. Medan vissa lås kräver en låssmed för reparationer, kan du ofta ta isär låset och göra det själv. Du måste först bestämma vilken typ av lås är det, och avgöra om reservdelar finns på din lokala järnaffär. Om låset är från efter 1960, är ​​det troligt ett standardiserat format och reservdelar ska finnas lätt tillgänglig. Om den brutna låset är en spak lås (ett gemensamt lås används för dörrar, vilket kan ha flera nivåer av hävstänger för ytterligare säkerhet), använd nedanstående steg för att fixa det själv.

Innan isär låset på dörren, se till att det finns delar som att reparera eller byta ut låset. Du vill inte lämna dörren med inga lås!

Steg 1 – Se till att Replacements är tillgängliga

Använd din skruvmejsel och ta bort handtagen från dörren. Det bör finnas 2 skruvarna som håller på varje handtag, och en gång skruvas de skulle lossna lätt. Om skruvarna inte är lätt synlig, omfattas de av en cirkulär, dekorativt täck detta kan försiktigt pried bort med hjälp av en vanlig skruvmejsel, och sedan skruvarna kommer att utsättas så att handtagen kan tas bort. Låset kan sedan lösgöras från dörren.

Steg 2 – Ta Handtag Off dörr och ta bort lås

När låset är utanför dörren, kan du se vilken typ av problem det är. Vid denna punkt, om skadan är synd att du kan behöva ersätta hela låset eller kontakta en låssmed. Om spakarna inte kommer att vända i cylindern eller det finns överskott skräp, men du kan försöka att fixa det själv.

Steg 3 – Bestäm Problem

Om det finns för mycket skräp hindrar spakarna från bitars nyckel, helt enkelt rengöra spakarna i låset. Ibland kan detta göras genom att blåsa på den, och andra gånger du behöver ett litet föremål såsom en bobby stift att rensa ut de sprickor.

Steg 4 – Ta bort skräp

Om låset inte kommer att vända, kan du behöva byta ut hela spaken systemet. För att göra detta, ta bort spakarna från cylindern och passa in den nya spaken uppsättningen. Det kommer att finnas instruktioner som kommer tillsammans med utbytessats att följa för din visst märke och modell.

Steg 5 – Byt spakar

Om du inte kan räkna ut låset eller reparera det lätt, kan det vara säkrare att ringa en låssmed. Skydda ditt hem är inte något att leka med, och du vill inte vara oavsiktligt låst på grund av att en luddiga reparationsarbete. Om du får överväldigad eller kan inte hitta källan till låset problem, är chansen att reparationen kommer inte att vara enkla och kommer att kräva hjälp av en låssmed.

Steg 6 – Ring en låssmed om du fastnar