hur man reparerar ett hål i en naturlig stengolv

En naturlig stengolv ger en mycket trevlig utseende, men det kräver en viss särskild omsorg och uppmärksamhet som kan ibland vara ganska dyrt jämfört med andra golv. Detta gäller särskilt om du väljer att anlita en professionell reparatör eller konservator snarare än att försöka göra jobbet själv. Här kommer vi att diskutera de grundläggande stegen du bör följa för att försöka att reparera eventuella hål som kan utvecklas i natursten golv.

Först av allt, undersöka golvet väl att leta efter hål och andra defekter. Om du märker något, försöka fastställa orsaken till deras utveckling för att kunna behandla dem därefter, och samtidigt se till att förhindra att nya hål från att utvecklas.

Steg 1: Undersök Floor

Det är bäst att du hand sand hålet för att förbereda den för efterföljande processer. Använd lite vatten för att väta det medan slipning för bättre resultat. Hål eller små repor kommer, i de allra flesta fall, vara grov och har en del lösa små stenar vid kanterna. Därför, om inte slipas väl hittar du problem att fylla den på lämpligt sätt, vilket små hål kvar. Detta kommer i slutändan upp förstör ditt arbete eftersom om hålet inte fylls på ett fast sätt, kommer det att utvecklas igen över tiden.

Steg 2: Sand Hole

Nästa steg är att rengöra hålet i damm eller andra rester som kan ha samlats runt hålet kanter och närliggande områden. Det rekommenderas också att du rengör området med någon lämplig renare utspädd med lite vatten. Innan vi går vidare till nästa steg, se till att du har tillåtit hålet för att torka helt.

Steg 4: Rengör Hole

När du är klar, börja tillämpa vissa injekteringsbruk inuti hålet. Kontrollera att du använder en god kvalitet varumärke och en som är lämplig för din sten. Använd sparsamt för att fylla hålet väl. Eventuellt överskott kommer då måste rengöras innan uttorkning. Se till att du inte lämnar några öppna delar, som även om de är små, de är porösa och kommer att sluta förstöra arbetet och att du måste upprepa hela processen efter en kort tid. Se också till att följa de särskilda instruktioner för märket på injektering du använder vid tillämpningen av den.

Steg 5: Applicera Grout

Vid det här laget, måste du tillämpa vissa sealer. Du kan använda den antingen med hjälp av en pensel eller genom att använda spetsen på en mjuk trasa eller en liten handduk. Om du är medveten om att din naturliga stengolv är mycket porös, är det bäst att du använder mer än en beläggning av sealer för bättre slutresultat.

Steg 6: Applicera Sealer

Genom att följa dessa steg noggrant kommer du lyckas reparera eventuella hål i din naturliga stengolv själv.