hur man tar bort en djupt liggande badkar och duschblandare ventil

En felaktig duschblandare ventil kan leda till en mängd läckageproblem och måste repareras så snart som möjligt. Om läckan inte tas om hand, kan det leda till vattenskador i väggen som kommer att kräva en mycket dyrare reparationsarbete. Lyckligtvis är att ta bort och ersätta en läckande ventil inte så svårt, och detta lätt att följa handledningen kommer att visa dig allt du behöver veta för att ta bort kranen ventilen. Låt oss börja.

Först måste du se till att du kvitta huvudvattenledningen i ditt hem. För att göra detta måste du hitta huvudavstängningsventil som vanligtvis är ansluten till vattenmätaren. I de flesta fall kommer vattenmätaren och huvudavstängningsventil placeras nära vägen eller gatan som du bor på och framför huset. Om du inte kan hitta huvudavstängningsventilen, bör du kontakta verktyget i ditt område som är ansvarig för att tillhandahålla vatten och avlopp service.

Steg 1 – Stäng av vattnet

När vattnet har stängts av, kan du börja ta bort djupt liggande kran ventil i ditt badkar och dusch. Först måste du ta bort ventilhandtaget. För att göra detta, kommer du bara behöver en stjärnskruvmejsel i de flesta fall. Ta skruvmejsel och ta bort skruven som används för att fästa handtaget på ventilspindeln, och sedan ställa in handtaget åt sidan. Se till att inte förlora skruven som du behöver det senare.

Steg 2 – Ta bort ventilhandtaget

Ta sedan bort täckplattan. Detta är den platta som täcker hålet i väggen bakom ventilhandtaget. Ibland kan plattan vara svåra att avlägsna på grund av murbruk eller injekteringsbruk som användes när kakel duschen eller tub. Om så är fallet, ta en platt skruvmejsel och en hammare och använda den för att försiktigt bända bort täckplattan.

Steg 3 – Ta bort täckplattan

När du tar bort täckplattan, ta en titt inuti hålet där ventilskaftet befinner sig. Om det finns någon murbruk som kan hindra avlägsnandet av ventilskaftet, ta en hammare och mejsel och försiktigt bryta bort det. Den brutna murbruk vanligtvis falla mellan väggarna, men det finns inte mycket du kan göra åt det.

Steg 4 – nagga murbruk att frigöra Valve

Nu är du redo att ta bort ventilskaftet från kranen. För att göra detta, ta djupa väl ansatt hylsnyckel och placera den i hålet och se till att den sitter säkert på muttern används för att fästa ventilspindeln. Sedan ta ett par kanal lås tång och vrid djup brunn uttaget moturs tills det bryter förseglingen på muttern. När muttern har lossnat, kan du använda händerna för att fortsätta vrida ventilskaftet tills det kommer ut ur hålet. När du har tagit bort ventilspindeln, är du nu redo att installera en ny tvättmaskin eller byta ut ventilspindeln som behövs.

Steg 5 – Ta bort kran Valve