hur man tar bort epoxy golv

Vid något tillfälle kanske du vill ta bort epoxy golv från köket, källare eller garage, att ändra färgen eller ersätta det på grund av slitage. Följ proceduren som beskrivs nedan för att avlägsna epoxi golv säkert och med lite svårigheter från en plats i ditt hem.

Ta en liten skära din epoxy golv till en byggnad centrum för att ta reda på om det är lösningsmedel eller vattenbaserat. Detta kommer att avgöra vilken typ av stripp lösning du ska köpa.

Steg 1: Bestäm om din Floor är lösningsmedel eller vattenbaserade

Du kan använda antingen vattenbaserade epoxi strippa på vattenbaserade epoxi, eller om du är mycket känsliga för flyktiga föreningar, väljer en sojabaserad, miljövänlig epoxi stripper som avger låga halter av rök.

Steg 2: Köp strippningslösningen

Ta bort alla möbler, tapeter och markiser från rummet att förhindra att de plaskade med strippa eller absorbera kemiska ångor. Sopa golvet noggrant och sedan dammsuga för att avlägsna damm, smuts eller flingor från täckskiktet av epoxigolvet. Har fönster och dörrar i det område som är öppet för att ventilera rummet. Sätt på gummihandskar, skyddsglasögon och en målare mask.

Steg 3: Förbered våningen Stripping

Häll eller spraya på epoxigolvet strippningslösningen, med början i det bortersta hörnet från avfarten dörren. Täck en uppmätt område i taget på cirka 4 av 4 fötter. Använda en sträng eller fibermopp, inte en svampgummi-typ, för att sprida strippningslösningen över golvet. Fördela strippningslösningen över golvet jämnt.

Steg 4: Applicera Stripper

Stäng dörrar och fönster ordentligt och täta rummet så att strippningslösningen kan tränga in och lösa det gamla epoxi under minst 24 timmar, eller som rekommenderas på behållaren stripp lösning.

Steg 5: Täta Room till Let Stripper Soak

Öppna upp dörrar och fönster igen, och sätta en elektrisk fläkt i rummet pekade mot ett fönster för att ventilera bort röken. Sätt på dig skyddsglasögon och handbeläggningar och en färsk målare mask. Använda långskaftad metallskrapa, tryck av lagret av epoxi golv börjar vid en kant av rummet och rör sig mot dörren. Rensa bort en rad åt gången, två gånger bredden av skrapbladet. Med hjälp av spade, skopa avfalls epoxi i soppåsar och kasta den på ett säkert sätt.

Steg 6: Dra av den gamla epoxiskiktet

Steg 7: Re-blöt Envis Epoxi

Om delar av epoxi inte kommer från golvet, blöt dessa delar igen över natten med stripplösning och gnid dem nästa morgon med en borste med styva stråna.

När all epoxi har avlägsnats skölj golvet med kallt vatten och vakuum upp det med en butik-vac. Låt sedan golvytan torka helt.

Steg 8: Skölj och dammsuga golvet