hur man tar bort fettfläckar från väggarna

År 2000 började Robert Ferguson skriva som ett sätt att dela sin kunskap i bostadsområdet hem förbättring industrin. Över 30 års praktisk erfarenhet, senast som en statligt godkänd entreprenör, har gjort Ferguson att fokusera sitt skrivande på bostäder och kommersiella byggindustrin. Ferguson har använt denna kunskapsbas och erfarenhet för att ge professionell innehåll och copywriting för alla områden i hemmet förbättring till kunder över hela USA

Fett färgade väggar är en skrämmande problem husägare ofta möter. De fula fläckar inte bara dra ner utseendet på ditt hem, men i de flesta fall är mycket svårt att ta bort. Medan flera huskurer samt kommersiella produkter kan skära genom fläcken, den mängd arbete som krävs för att avlägsna det beror främst på vilken typ av väggytan du har att göra med. Tänk på att även om det är möjligt att ta bort fläcken helt, måla platsen eller hela väggen kan visa sig vara det bästa alternativet att dölja fläcken.

Var ska titta

På grund av matlagning och laga mat, är köket det vanligaste området runt hemmet där fettfläckar uppstår. Du kan också hitta dem i garaget eller på väggen ovanför soffan eller andra sittplatser.

Vanliga huskurer

Den vanligaste metoden som används av husägare för att ta bort fettfläckar från en vägg är genom att blanda en del vinäger med en del varmt vatten. Först torka bort så mycket av fett som du kan med en trasa. Använd sedan en sprayflaska att tillämpa lösningen gör det möjligt att ställa in en minut eller två och torka ytan med en ren trasa.

Bakpulver och varmt vatten är en annan beprövad hem botemedel. Blanda ungefär tre matskedar av bakpulver med en kopp varmt vatten och arbeta lösningen i fläcken. gnugga försiktigt med en ren fuktig trasa tills fläcken försvinner.

Kommersiella avfettningsmedel och rengöringsmedel

Yrkesmålare har använt TSP för år som en vägg renare och de-greaser för att förbereda väggar före målning. Finns i de flesta järnaffärer och centra hem förbättring (i pulverform), detta kraftfulla rengöringsmedel nästan aldrig misslyckas. Eftersom detta är en så stark renare, handskar är en nödvändighet och du måste följa tillverkarens anvisningar och varningar noga före blandning och användning av produkten.

Blanda två koppar ammoniak med en gallon av varmt vatten för att rengöra fett färgade väggar. Använd en sprayflaska för att tillämpa lösningen och skrubba med en mjuk borste, svamp eller ren trasa. Som ammoniak bär en mycket stark lukt, användning i väl ventilerade utrymmen och följ tillverkarens anvisningar och varningar noga.

När allt annat misslyckas

Om du har uttömt de många rengöringsmetoder som används för att ta bort fettfläckar från väggar och fläcken är fortfarande synliga, kan du överväga målning. De flesta färgbutiker och centra hem förbättring kan färg matcha befintliga färg färger. Även om det är möjligt att måla bara färgade området, kan du behöva måla hela väggen för bästa resultat. Tänk på att det färgade området behöver ett skikt av oljebaserad primer eller fläckblockerings såsom Kilz före applicering av täckfärg.

Tips och varningar

Det är absolut nödvändigt att följa tillverkarens varningar och anvisningar när de använder sina produkter. Blanda aldrig rengöringsprodukter tillsammans som avger giftiga ångor kan utvecklas. Det är klokt att använda gummihandskar, skyddsglasögon och andningsskydd när du arbetar med kemikalier. Arbeta alltid i väl ventilerade områden och använda en fläkt när det är möjligt för att eliminera starka ångor.