hur man tar bort silikonfett från trämöbler

Standard möbelpolish innehåller ofta en hög koncentration av silikonfett eller oljor som, trots att ge dina möbler en bra glans, kan permanent fläckar på trä. Olösta, kan det i slutändan innebära att dina möbler kommer att behöva skalas till rent trä och bli en längre, svårare jobb som kan devalvera antikviteter. För att undvika att detta händer, ta bort uppbyggnaden av silikonfett och polera till en glans med en trä-vänlig produkt.

Innan du tar bort vaxet, är det viktigt att se till att träslöjd är fri från smuts. För att göra detta, torka möbler försiktigt med en fuktig luddfri trasa över hela ytan och se allt det rengörs. När smutsen tas bort, torka igen med en annan ren och torr luddfri trasa för att avlägsna eventuella rester.

Steg 1 – Förbereda Möbler

Med hjälp av stålull, applicera en liten mängd möbler vax remover på ytan av möblerna. Om denna produkt är inte tillgänglig, kan göras ett bra alternativ att använda följande kombination av en del vatten till en del av vinäger.

Steg 2 – Ta bort Silikonsmörjmedel

Applicera det valda rengöringsmedlet till träet med hjälp av stålull. Gör cirkelrörelser på träslöjd och utöva påtryckningar på envisa områden av tung uppbyggnad. Du bör se vaxartad rest börjar lossna och fastna i ull. När ullen blir täckt med polska, helt enkelt ta en annan ren bit av ull med en liten mängd färsk rengöringsmedel och fortsätta gnugga användning av ovannämnda cirkelrörelse.

Steg 3 – reapplying Polish

Upprepa denna process tills ullen har mycket lite polska uppbyggnad visar samtidigt att du täcker hela ytan av träet utan att missa några mellanslag för att bidra till att den silikonfett. När denna borttagningen är klar, torka av träytor med en fuktig trasa för att avlägsna alla spår av rengöringsmedlet. Torka med en ren trasa och låt stå några minuter för att säkerställa att träet torkar helt.

Steg 4 – Pågående Care

För att skydda din rengjorda trä och för att undvika problemet med restuppbyggnad, använda antingen en god kvalitet möbeltillverkare polska, såsom renässans vax, eller en enkel tillämpning av naturligt bivax. Tillämpa antingen produkten med stålull eller en luddfri trasa samma cirkelrörelse som användes för att ta bort silikonfett återstod. Var noga med att åstadkomma en jämn täckning över hela ytarean av träet och avsluta med att torka av vaxet i fiberriktningen. Detta hjälper till att bevara den naturliga utseendet på träet.

Nu när ved fylls, ska du inte behöva ansöka på nytt vaxet mer än två gånger om året. Rengöring bör bestå av torka smuts och damm från möbler med en fuktig trasa och torka den och polering den befintliga vax till en glans med en ren trasa. Om du är osäker på huruvida dina möbler behöver ett nytt skikt av polish, är den allmänna tumregel att om du fortfarande kan polera det till en bra glans, det finns inget behov av någon mer vax.