hur reparera ett ruttet fönsterbrädan

Du kan vara olyckligt nog att upptäcka att du har en fönsterbräda där virket har ruttnat. Du kommer att behöva byta ut fönsterbrädan, eftersom det inte bara ser illa, men eftersom det kommer också sakta upplösas. Det kan tyckas vara ett utmanande arbete, men att ersätta en fönsterbräda är inte lika stor uppgift som det först verkar.

Börja med att mäta din gamla fönsterbrädan för längd, djup och bredd. Vid brädgård, välj en lämplig träbit och tillskuret.

Steg 1 – Att mäta

För att ta bort ruttnade fönsterbrädan, måste man kunna få till det första. För att göra detta, börja med att ta ut klädseln på skärp kanaler och höljet trim. Du kommer förmodligen behöva en pry bar för att göra detta. Var noga med att arbeta långsamt. För att du inte skadar någon annan trä med kofot, vila den på en träbit innan du utövar någon kraft.

Steg 2 – Öppna Sill

När all trim har avlägsnats, dra ut alla spikarna med hjälp av en tång. När du har gjort detta, kontrollera jamb i fönstret och väggarna för andra naglar och ta bort dessa också. Du kommer nu att ha fullständig tillgång till fönsterbrädan. Var försiktig när du tar bort det, försöker hålla den i ett stycke om det alls är möjligt (det inte skulle vara möjligt om träet är mycket ruttet). Genom att göra detta, har du en enkel mall för din nya fönsterbrädan.

Steg 3 – Kapning av nytt fönster Sill

Om du kan hålla din gamla fönsterbrädan intakt, kan du enkelt spåra designen på din nya träbit. Om inte, försök att rekonstruera det så nära som möjligt genom mätningar. När du har gjort detta, markera dem på den nya fönsterbrädan. Nu, skär ut formen på fönsterbrädan med en sabel såg, vilket gör att du använder en mycket fin tand klinga för att uppnå den finaste snitt. Slipa smidig när du är klar.

Steg 4 – Montering fönsterbrädan

Sätt den nya fönsterbrädan på plats och hålla den på plats med två yta naglar. Börja montering trim, sätta tillbaka den i omvänd ordning som du tog bort den. Använd bara ett par naglar att hålla varje del tills du är säker på att passformen är bra. Komplett med flera spikar, vilka alla måste vara försänkt, för att säkra trim och fönsterbrädan helt. Fyll vardera av spikhål med trä kitt. När det torkat, sand ner även med trä.

Sand trä av trim och torka med en putstrasa för att avlägsna all sågspån. Du kommer nu att behöva använda fläck på trä för att försegla det. Avsluta med en trä sealer ovanpå fläcken där fönsterbrädan är utsatt för väder och vind utanför huset.