hur du reparerar vanliga toalettproblem fyllningsventil

En välskött toalett fyllningsventilen är avgörande för en funktionell, effektiv toalett. Om en toalett fyllningsventilen utvecklar ett problem, kan det ge negativa resultat. Även om din toalett förblir funktionell, kan en skadad toalett fyllningsventil slösa bort en hel del vatten och med det, dina pengar. Är det nödvändigt att ringa i en professionell när din toalett fungerar upp? Inte nödvändigtvis. Du kan åtgärda många vanliga problem med din toalett fyllningsventil utan specialverktyg eller kunskap. Vad som följer bör hjälpa dig att avgöra om du kan reparera din egen toalett fyllningsventilen och hur man gör det om du väljer att.

Innan du utför några reparationer på toaletten, måste du göra ditt bästa för att ta reda på vad som är fel med det, om något. Det bästa sättet att börja är helt enkelt att lyssna till ljudet den gör. Om du lyssnar på din toalett när det inte är tänkt att vara rodnad, och du hör alla ljud som liknar en toalett spolas, har du förmodligen en skadad påfyllningsventil. Andra ljud kan betyda samma sak. Om du hör ljudet av vatten som rinner, eller något ljud som indikerar att vattnet rör sig när det inte är det, du antingen har en skadad påfyllningsventil eller en läcka.

Steg 1 – diagnostisera problemet

Om du märker att du har problem med din toalett fyllningsventil, bör du försöka justera vattennivån innan du prova något annat. Detta är en relativt enkel procedur, även om det faktiska förfarandet kommer att variera beroende på vilken typ av påfyllningsventilen du har.

Steg 2 – Justera vattennivån

Först öppnar din toalett. Ställ en handduk på marken. Ta sedan bort toppen av tanken och sätter ner på handduken.

Steg 3 – Avsluta

Nästa hitta toaletten flyta. Det kommer att vara antingen en plast eller gummi boll på änden av en metallarm, eller en cylinder monterad på ett rör.

Om flottören är en boll på änden av en arm, leta efter en skruv vid basen av armen. Lossa skruven, sänk armen och dra åt skruven igen. Om detta inte är möjligt, kan du helt enkelt böja armen ned.

Om flottören är en cylinder, bör du hitta en mekanism för att frigöra det för justering. Släpp det, sänka flottören och vara säker på att återuppta mekanismen.

Sänkning av vattennivån ska sluta din toalett från att använda mer vatten än nödvändigt. Närbild din toalett tank och se till att sätta allt tillbaka där den kom ifrån. Ge toaletten ett test flush. Om allt fungerar, är problemet åtgärdat.

Men om din toalett fortfarande använder vatten när den inte är aktiv, kan du behöva ringa en professionell, eftersom du kan ha en läcka.