hur man åter caulk skjutdörrar

Tillräckligt med tid, kan du behöva åter täta ditt glas altandörr. En effektiv fogar är det enda sättet du kan hålla fukt och extrema temperaturer utanför medan du njuter av din outdoor view.

Innan åter täta dörren, måste du identifiera läckande områden i det och ramen. Om du inte vill att täta hela dörr och karm, kan du göra ditt jobb lättare om du åter täta bara kanterna som läcker. För att avgöra vilken av kanterna läcka, måste du rengöra glaset, särskilt runt dörrens omkrets. Använd antingen en kommersiell glasrengöringsmedel eller en lösning gjord av varmt vatten med några droppar diskmedel. Om du stöter på platser som är svåra att ta bort med ditt glas renare, kan du prova en fin kvalitet av stålull, som ska göra jobbet utan att repa dörrglaset eller metallram. (Test i en diskret plats först.)

Steg 1 – Förbered Glasdörr

Det är meningslöst att åter diktning en dörr eller ram som du faktiskt behöver ersätta. Om dörren inte fungerar normalt, avgöra om du kommer att kunna reparera dörren eller om du ska byta ut den. Om du behöver reparera den, utföra reparationen innan du åter täta. Flytta dörren kan orsaka mindre skada på någon diktning.

Steg 2 – Kontrollera Doors Operation

Inspektera hela kanten av ramen för att avgöra vilka av dess kanter kommer att behöva åter diktning. Med hjälp av en spackel, ta bort den gamla eller skadade fogar mellan huset sidospår och gliddörrkarmen. Om du hittar läcker eller försämrade diktning på någon av de fyra sidorna av ramen, måste du ta bort alla fogar på den sidan av ramen. Kontrollera också och ta bort eventuella skadade eller lösa fogar på glasrutan. När gummitätningen är fortfarande tät och verkar vattentätt, behöver du inte byta ut den.

Steg 3 – Ta bort skadad eller lös Drev

I utrymmen i den bildruta där du bort gamla fogar, fyller dem med diktning rep som har betygsatts för dörrar och fönster. Sätt täta munstycket i ett hörn av ramen och fylla luckorna med täta, du vill skapa en enda, kontinuerlig sträng av täta tills du har nått det motsatta hörnet. Re-caulk glaset, om det behövs.

Steg 4 – Tillämpa Drev rep och Caulk

Du bör använda en produkt som matchar den befintliga täta. Om du inte kan köpa en matchande produkt, överväga att ersätta hela delen av äldre diktning.