hur man förbereder cement för epoxibeläggning

Beläggning ditt golv är viktigt av många skäl, du gör detta för att förbättra motståndet mot grundämnen, skyddar mot konkret svettning och även ha en halkfri yta. Med epoxy kan du också minska damm och förbättra utseendet på ditt golv.

Före den faktiska epoxy, är det viktigt att göra en del förberedelser för cement. Med rätt metod för framställning golvet, kan du vara säker på bättre kvalitet och snyggare belagda golv. Nedan beskrivs de steg som du bör följa för att förbereda cement för epoxy.

Steg 2 – sandblästra golvet

Steg 1 – Kontrollera

Steg 3 – Ren, Etsa Golv och Rinse

Platsen, historien och tillståndet hos den cement bidrar till mängden förberedelser som krävs. Det enklaste området för att förbereda är en trottoar på grund av de minst sannolikheten för att ha målning och oljefläckar på dem. Garage golv kan dåligt färgas från olje droppar på grund av den livliga naturen på platsen, detta område kan ha ridit olika droppar och spill för år. Du måste också kontrollera om det finns vax, lösta salter, sealer och spill som kan påverka din beläggningsprocessen. För ny betong, är det viktigt att bota området i 30 dagar.

Steg 4 – Använd en dammsugare

Rengör ytan och göra den fri från smuts, olja, fett och vax. Ta bort det översta lagret av vatten sprängning ytan. Sandblästrar kan köpas hemma leverans butiker eller finns på utrustning hyra butiker, de flesta butiker är glada att ge instruktioner om hur man använder sandbläster. Var noga med att bära en skyddande ansiktsmask under sandblästring processen och skydda angränsande områden med presenningar.

Svåra fläckar kan kräva användning av ett salt avlägsna blandning av lika delar vinäger och vatten. Oljefläckar som inte kan tas bort kan rengöras med olja fläckborttagningsmedel eller avfettningsmedel som kan hittas på ett hem leverans butik. Skrubba noggrant och använda handskar för att skydda händerna från de kemikalier som du kommer att använda i beredningen.

Rengör området antingen genom att använda Clean-N-Etch eller saltsyra. Se till att ytan kommer att ha känslan av en sandpapper efter etsning. Om du väljer att använda saltsyra för etsning, neutralisera ytan med en bakpulver och vatten. Använd en ansiktsmask för att se till att du inte påverkas av lukten av kemikalie som du vill använda. Skölj området väl med hjälp av en slang eller vatten sprängning andra gången. Detta tar bort alla envisa smuts och fläckar som har fastnat på golvet särskilt med många års användning. Vara noggrann i etsning och sköljning med utgångspunkt från ett hörn eller en del till en annan.

Torka området och kontrollera om vatten tränger snabbt, annars åter etsa de områden som inte svarar snabbt.

Använd en våt vakuum och torka ytan för att bli av med det vatten som används i sköljning. Detta kommer också att ta bort damm, salter och andra partiklar som kan påverka din epoxy process.

När ytan förberedelseprocessen har slutförts, måste du vänta för den totala betong torrhet. Se till att du kommer att använda hög kvalitet epoxibeläggning för bästa resultat, applicera med en roller med en bifogad förlängningshandtag.