hur man förbereder gräsmattor för återsådd

Om gräset är gallring på din gräsmatta eller det har blivit sjuka eller brun då kanske du vill reseed din gräsmatta. Detta är billigare än att vidarebefordra en ny gräsmatta. Men innan du reseed, måste du förbereda gräsmattan. Denna praktiska guide visar dig hur. Tänk på att den bästa tiden på året att utsäde din gräsmatta är hösten. Detta beror på att fröet kommer att ha möjlighet att samla de nödvändiga näringsämnen som behövs under vinterperioden innan gräset växer fram i vår.

Du bör börja med att kratta över det befintliga gräsmattan med en kraftig lutning. Du kommer också att håva bort eventuellt skräp som täcker gräsmattan som lämnar. Ta bort och kompost allt skräp som du har tagit bort. Om det finns några kala fläckar i gräsmattan, kommer dessa nu vara klart synliga.

Steg 1 – Rake gräsmattan

Du bör sedan använda jordfräs att luckra upp jorden i några kala fläckar på ett djup av ca 1 tum. Men om jorden har varit särskilt kompakt över tiden, lossa den till cirka 5 inches, vilket gör att luften i. Om du inte har tillgång till en jordfräs, bör du kunna göra detta med en spade. För packad jord, tillsätt några nävar gips eller torv. Detta kommer att hålla jorden lös i framtiden.

Steg 2 – lossa jorden

Innan du börjar att reseed de kala fläckar på gräsmattan ska du nu befrukta dessa områden med en lämplig gräsmatta gödningsmedel. Om du återsådd på hösten, välja en bra vinter gödselmedel – även känd som winterizers. Detta kommer att få högre kväve- och kaliumnivåerna för att hjälpa din gräsmatta att absorbera de näringsämnen som den behöver under vintermånaderna. Du kan köpa gräsmatta gödselmedel från de flesta trädgårdsbutiker. Se till att du följer riktlinjerna för mätning tillverkarens när gräsmatta gödselmedel som du inte vill att överbelasta den bräckliga jord med alltför många grundämnen.

Steg 3 – Gödsling gräsmattan

Du bör nu reseed gräsmattan med högsta kvalitet frö du har råd. Se till att du har valt en typ av gräs som kommer att smälta in bra med alla kvarvarande gräs och är också rätt för din klimat och jordmån. Om fläckar som behöver omläggning är i skuggiga områden sedan köpa gräsfrö som är speciellt utvecklad för skuggade områden som inte får mycket solljus.

Steg 4 – Välja Seed

Du kommer att behöva då sår gräsfrö i kala fläckar. Gräsfrö bör vara utspridda på 15 till 25 gram per kvadratmeter om du inte har informerats på annat sätt.

Om du sådd gräs under sommarmånaderna, kommer du dra nytta av pre-gror gräset först. För att göra detta sätta frön i växande brickor fyllda med fuktig kompost. Täck plattorna med plastfolie någonstans varmt för ett par dagar innan de överförs till huvud gräsyta.