hur man förbereder rose sängar för rosor

Förbereda steg sängar för rosor kräver kunskap om mark innehåll och förstå vad gör rosor att göra bra. Du bör välja ett soligt läge, samtidigt som berikar jorden för att verkligen ge dina rosor ett stort försprång. Noggrann planering och hänsyn till optimala planeringsförhållanden kommer att försäkra trygghet för trädgårdsmästaren att veta att detta extra arbete kommer att leverera produktionen av underbara, blommande rosenbuskar. Skyddade rosor, som vårdas väl, kommer att växa upp till friska, starka växter som ger utmärkta buketter år efter år.

Den första ordern av verksamhet är att ta reda på i vilken typ av jord är rosor planteras. Är det jord består mestadels av lera, är det sandiga eller lerig eller inte jorden innehåller mestadels stenar. Att känna till innehållet och kemiska sammansättning av jorden, gör trädgårdsmästare att räkna ut vilka ytterligare krav kan behövas för friska, blommande rosenbuskar. Har jorden hålla vatten, eller betyder rinna av väl? Om jorden rinner väl, kommer det att vara nödvändigt att överväga mindre antal barer krav. Om jorden för Rose Bed håller vatten, kommer boende måste göras för att åstadkomma tillräcklig dränering rosor inte gillar sina rötter våt. Fukt orsakar mögel och mjöldagg på ros växter. Också ägna stor uppmärksamhet åt vad jorden redan innehåller. En bra tumregel är att ge ytterligare näringsämnen såsom gödsel och kompost till strö jorden före plantering rosor.

Befintliga markförhållanden

Bestäm pH faktor i marken där du planterar dina rosor. Ett pH av cirka 6,5 ​​kommer att försäkra att rosor kommer att göra bra. En utmärkt metod för att bestämma din jord innehåll är att skicka ett exemplar av den till ett laboratorium för diagnos. I väntan på resultaten bearbeta jorden att lufta det och lägga till organiskt material till hands för att lägga till näring till jorden. Komposte material, gödsel, gräsklipp och träd beslag fungerar mycket bra för detta ändamål. En av de bästa metoderna för att förbereda marken för din ros säng är genom användning av en roto-rorkult. Detta kommer att blanda de näringsämnen samt lufta marken. Överväga att lägga gödsel och andra ändringar som magnesiumsulfat, fisk emulsion eller kogödsel. Alla dessa kommer att ge utmärkt strö din ros planteringar. Applicera en bädd av kompost runt dina växter för att spara vatten och kontroll ogräs.

Förbättra Jord för Roses

De flesta plantskolor kommer att säga att den perfekta jorden för plantering rosor är cirka 50% organiskt material läggas till allt som står i din jord till att börja med, även om det är lera, stenar eller grusig jord. Vad gör du om din trädgård liknar damm stormar Oklahoma? En mest beprövad metod för framställning av ökade sängar är att gräva ett hål dubbelt så bred och dubbelt djup som potten där din ros kom in, fyll den till hälften med en bra krukväxtjord, och plantera din rose. Fyll i området runt anläggningen med den återstående jorden.

Beprövad metod