hur man kan förebygga en ull område matta från kasta

Vissa ull område mattor är benägna att kasta. Medan nya ull mattor av något slag kommer att fälla ett tag men baserat på hur ullen spanns och mattan bringande metod avgivande kan fortsätta.

Det enkla svaret på denna fråga är “Nej, det går inte”. Den initiala spridande av nya moderna matta är en följd av att använda ett naturmaterial med relativt korta fibrer för att skapa mycket långa trådar av material som att väva. Stray fibrer kommer oundvikligen arbeta sig lös och dras ut ur matta i normala människor som gick på den.

Kan du stoppa en ull området matta från Shedding?

Avgivande kan bromsas med hjälp av en bra matta pad att absorbera en del av effekten. Under normala omständigheter avgivande i en god kvalitet matta matta kommer att sluta efter flera månader. Om utsöndring fortsätter efter, säg, 6 månader du har ett kvalitetsproblem, inte ett spridande problem. Du bör söka upprättelse enligt villkoren i din garanti.

Hur man kan minska mängden Shedding

Först av allt, om spridande verkar överdrivet, inte vänta på att sluta. Söka hjälp från leverantören omedelbart och registrera din oro. När du har gjort detta bör du lägga mattan i ett område med låg trafik för att försöka minska slitaget. Om mattan är en dyr, handvävd matta, se till att du använder den för det ändamål som den är avsedd. Inte alla mattor är för promenader på. Många mattor är utformade som väggbonader, särskilt sådana som tillverkas för hand. Dessa mattor bör inte säljas för golvbruk. Om mattan är definitivt för golv användning och du redan använder en matta pad det finns inget mer du kan göra.

Rengöring

Det skulle vara mycket oklokt att försöka använda någon form av städning på en kasta matta med undantag för en lågtrycks dammsugare. Det är viktigt att mattan rengöras oftare om det finns risk för att korn är promenerade in. Grit kan orsaka allvarliga skador genom att skära i ull trådarna och separerar fibrer från väven. En högkvalitativ matta kommer att ha någon uppbackning så att du kan lyfta den från golvet och alla grus och damm kommer att hamna på efterkälken. Om det finns betydande mängder grus, kan det bidra till spridningen. I detta fall, ta mer vård i vad skor är tillåten på mattan.

Ull område mattor bör ge många års användning. En matta som kastar är bara ovanligt om avgivande inte stannar inom ett par månader. Inte garantin ogiltig du har på en matta matta genom att försöka någon behandling för att stoppa spridningen. Din leverantör är din enda utväg.