hur man kan förebygga mögel och fukt uppbyggd i badrummet

Det är mycket viktigt att förhindra mögel och fukt från att byggas upp i badrummet. Mögel orsakas av förhöjda temperaturer, låg belysning, dålig ventilation, och fuktiga eller våta miljöer. Det är vit eller svart i färgen och är i allmänhet på väggar och tak, duschdraperier och sprids i mellan plattorna. Följande finns olika sätt att kontrollera och eliminera mögel uppbyggd.

Vi producerar ett genomsnitt av en liter vatten per dag bara genom att andas. Du kan därför bara föreställa sig hur mycket fukt ett badrum producerar överväger frekvens den används och att de flesta av dess användningsområden involverar vatten. Om fukt inte släpps ut, kommer det sig på kalla ytor och sippra in små sprickor, som orsakar fukt och mögel. Det bästa sättet att förhindra all denna uppbyggnad är genom att ha en fläkt. När detta inte är möjligt, öppna fönstret tills all fukt torkar. Avfuktare kan också göra jobbet.

Steg 1: Installera en fläkt och Insektsnät

Andra sätt att undvika fukt är genom att se till att allt dränering och vattenledningar kör runt ditt hus är ordentligt funktionell, med några läckor som kan orsaka vatten att suga in i väggar. Nivåer som är under jord bör vara fuktigt isolerade, och om de inte används som bostäder, kan kol placeras för att suga upp fukt.

Steg 2: Kontrollera dränering och vattenledningar

Maximera inkommande ljus i badrummet. Mögel växer inte i väl upplysta miljöer.

Steg 3: Installera ett starkt ljus

Ren tvål och oljerester regelbundet av dina badrumsytor, som mögel livnär sig på dessa ämnen.

Steg 4: Ren tvål och liknande återstoder

Förvara inte din duschdraperi samlade på en sida, utan att öppna upp och låt det torka ordentligt. Undvik överdriven badrum mattor och tvätta mattor regelbundet.

Steg 5: Låt Duschförhänge torr brunn och Överväg Carpet Usage

Torka upp badrumsytor när du är klar med badrummet för dagen. Detta kommer att minska förekomsten av fukt och undvika ytterligare spridning av mögel. Se också till att inte lämna våta handdukar och tvättlappar i badrummet för att torka.

Steg 6: Regelbundet torka torrt Alla Vatten Återstod

Steg 7: Applicera Bleach

När du har beaktat alla dessa allmänna tips och riktlinjer, är det en bra idé att använda blekmedel från tid till annan för att avlägsna eventuella mögel som kan förekomma. Blekmedel vanligen föreslagits som en behandling för mögel borttagning. Dock är 35 procent väteperoxid blandas med en lika stor mängd vatten en hälsosammare och mer miljövänliga alternativ. Rengör området med tvål och varmt vatten, sedan spraya blandningen och låt det sitta i en timme innan sprutning igen utan sköljning. Bortsett från det faktum att det är en mer miljömässigt ansvarsfullt lösning, kommer du också undvika de otäcka blekmedel lukter.

Om ditt badrum luktar fukt, kontrollera alla hörn för läckor och vattenstämplar, eftersom det är en bestämd tecken på förekomst av mögel. Mögel kan orsaka andningsproblem, så kom ihåg att alltid bära en lämplig mask vid rengöring av den.