hur man kan reparera en skadad gummi garageport tätning

En gummi garageport tätning förhindrar skräp och vatten från att komma in i ditt garage. Det håller också snö, regn och skadedjur ut ur garaget. Däremot kan gummi garageport tätning skadas med tiden, eftersom drastiska förändringar vädret orsakar expansion och kontraktion av dörrtätningen. Om tätningen visar tecken på slitage och du märker att ljuset kommer in i garaget, är det dags för en reparation. Reparera en skadad gummi garageport tätning är inte svårt, och du behöver inte anlita en reparatör. Följ helt enkelt steg-för-steg instruktionerna nedan för reparation.

Steg 1 till 3 är att täta sidorna av garageporten. Hitta de justerbara konsoler som finns på ena sidan av garageporten. När du har hittat konsolerna, använd en spärr och uttag för att lossa bulten på en av konsolerna som ansluter till garageporten, och inte en som skruvas in i garageväggen.

Steg 1 – Lossa den justerbara konsolen

När du har lossat justeringsbulten, tryck på garagedörren utåt tills gapet är helt stängd. Vara säker på att du trycker på garageporten så nära den justerbara konsolen som möjligt. Detta hindrar garageporten från bucklor. Sedan dra åt skruven med en spärr och uttag snabbt.

Steg 2 – Tryck på garageport, och dra åt skruven

Släck alla lampor och kontrollera om det finns någon dagsljus från utsidan kommer in genom sidodörren tätning. Om så är fallet, justera nästa justerbara konsolen som i stegen ovan. Om inte, gå vidare till nästa steg.

Steg 3 – Kontrollera garagedörrar Seal

Undersök gummilister längst ner i garageporten. Om den är skadad eller sprucken, kommer du att se ljuset kommer in under dörren.

Steg 4 – Undersökning av gummilister

Ta bort eventuella spikar eller häftklamrar som håller gummilister till garageporten med en spårskruvmejsel eller klo hammare. Först ta bort dem, undersöka garageports kanten igen för att säkerställa att den är hinderfria och smidig.

Steg 5 – Ta bort den gamla gummilister

Använda en bit sandpapper för att jämna ut genom dörren botten. Använd en hård borste för att ta bort eventuellt skräp och damm. Sedan gäller ett tunt lager av trä sealer att skydda garageporten skadas av vatten. För att uppnå bästa resultat, följ tillverkarens instruktioner. Låt det lufttorka.

Steg 6 – Applicera Wood Sealer

Steg 7 – Installera nya gummilister

Placera en kant av den nya gummilister på den nedre vänstra sidan av garageporten. Tillåta ¼ tums extra rum, och se till att den är i linje med dörrens ytterkanten också. Häfta det på dörren. Sträck ut gummilister, häftning var 3 inches. Se till att det inte sträcks för hårt. När du har arbetat fram till slutet av dörren, trimma stripp med sax, och häfta ner.

Fäst gummilister på plats permanent med hjälp av en klo hammare och takläggning naglar.

Steg 8 – Spika gummilister