hur man korrekt tillämpa högblank färg på väggar

Måla dina väggar ordentligt med högblank färg är inte en svår uppgift om du vet att dina grunderna rätt. Hög glans avser ökad reflektivitet av färgen. Målning väggar med högblank färg gör dem sticker ut med extra glans de tillhandahåller. High Gloss färger är idealiska för dörrar, trim och fönsterkarmar, eftersom de kan markera sin närvaro och är ganska lätt att rengöra jämfört med någon annan typ av färg. Vanligtvis högglansiga färger rekommenderas inte för väggarna. Men om du har beslutat att gå för det, se till att du gör det på rätt sätt.

Försiktighetsåtgärder

Om du målar hela din vägg med högblank färg, se till att den är fri från bucklor, hål, divots eller patchworks. Detta beror på den höga glans av dessa färger, accent bucklig eller hängivna yta.

Steg för steg

Steg 1- Framställning av Surface

Använd din färgskrapa för att bli av någon lös färg. När detta är gjort, använda stålull och kör den över muren för att göra ytan slät. Detta kommer att bidra till den nya färgen att hålla fast vid väggen med lätthet. Slutligen dämpa svampen och torka den på väggen. Låt ytan torka helt.

Steg 2 – som gränsar till området

Använd din målartejp och tejpa gränser i området som ska målas. Detta kommer att bidra till att fokusera på det område som skall målas.

Steg 3: Färgblandning

Öppna färgbehållaren och blanda innehållet noggrant med färgen pinne. Om någon färg fastnat på botten av behållaren, se till att det blandas med resten av färgen också.

Steg 4: Måla Surface

Doppa borsten i behållaren halvvägs. Ta ut och låt den rinna av på ett tag. Börja måla ytan från toppen. Se till att du inte skaka borsten strax före målning så att du kommer att ha nytta av massor av färg för att arbeta på.

Steg 5: Fördelning

Måla från topp till botten i längd konturer. Avsluta arbetet sektionen klokt att flytta till nästa gång per avsnitt är klar. Re doppa penseln i färgen och när den behövs. När varje avsnitt är klar, se föregående avsnitt är perfekt utan några droppar. Om någon, se till att det tas om hand innan man går vidare till nästa avsnitt.

Steg 6 – Den andra Coat

Tillåt det första skiktet att torka över natten. Använd längre remsor och tunnare päls medan målning det andra skiktet. Låt den torka helt.

Steg 7 – Avslutning

Det sista steget är att ta bort målartejp. köra försiktigt rakhyveln kniv längs linjen där bandet möter den målade ytan och dra bort det med omsorg.