hur man reparera en läckande tvättmaskin avloppsslangen

Om ett av problemen i ditt hem är en läckande tvättmaskin dräneringsslang, då detta är lätt repareras eller bytas ut. Du kommer att behöva få hjälp att ta bort tvättmaskinen avloppsslangen från sin position, men när detta hanteras, bör du kunna göra resten av ditt projekt själv. I stället för samtal på ett professionellt assistent, kan du få lite hjälp från en vän eller housemate i stället om du är angelägna om att spara pengar. Detta är förmodligen en av de enklaste reparationer du kan göra på din tvättmaskin, så inte vara ovilliga att försöka själv. Att få det här jobbet gjort inte behöver hjälp av en professionell om du har några grundläggande hem förbättring färdigheter. Allt du behöver göra är att följa några enkla riktlinjer för att få jobbet gjort snabbt och enkelt.

Var noga med att se till att vattnet och elförsörjningen är avstängda på elnätet, och det kan vara en god idé att täta omkopplarna med tejp medan du arbetar på tvättmaskinen. Få en skiftnyckel och ta bort bulten som håller slangen till maskinen.

Steg 1 – Ta bort slangen från maskinen

Du kommer att behöva ta slangen bort från avloppet. Du behöver din vän att hålla toppen av slangen medan du går under avloppet och skruva av det från botten. Du bör kunna ta bort det försiktigt, med ena handen fri så att du kan fånga brickor i fall de faller genom hålet. När slangen är avstängd Ta brickorna, och ersätta dem med nya. De är bara några cent styck, så även om de inte är orsaken till läckan, är det värt att byta ut dem när slangen är fri.

Steg 2 – Ta bort slangen från Drain

När det är klart, måste du testa slangen för läckor. Ta en skål med tvålvatten, och skjut slangen genom den i segment. Vid varje punkt, pressa slangen så att luft tvingas längs den, och sedan leta efter tecken på bubblor bildas på slangen. Om du hittar några läckor, så kan du fixa detta med hjälp av tejp, eller genom att använda varmt lim för att bilda en tätning. Slangen bör fastställas genom dessa försök.

Steg 3 – Testa slang

Innan du avsluta projektet måste du ersätta avloppsslangen på avloppet. Du kan behöva din vän att hjälpa dig att hålla slangen över brickorna och dräneringshålet medan du skruva in underifrån. När detta har gjorts, kan du lägga till slangen till maskinen, slå på strömmen och vatten, och kontrollera att slangen är inte längre läcker.

Steg 4 – Efterbehandling