hur man reparera en läckande varmvattentank

Efter några år kan det hända att din varmvattenberedare har börjat läcka. Några steg kommer att hjälpa dig att lösa de flesta av dina läckande varmvattenberedare tank problem.

Se till att stänga av någon elektricitet, brytare och andra ström till elektriska varmvattenberedare. Om du har en gas varmvattenberedare stänga alla ventiler gas och vatten. Rökning i närheten av en gas varmvattenberedare, och se till att du inte bär någon löst sittande kläder. Bär gummerade handskar och gummisula skor om du har en elektrisk värmare för att undanröja risken för latent spänning i systemet. Förutom att stänga gas eller el behöver du också stänga alla ventiler för vattenförsörjning till varmvattenberedaren, både kallvatteninloppet och varmvatten exit rören. Driva ut vattnet från tanken genom att haka en slang till utloppet och dränering i en golvbrunn eller utanför. Fästa slangen till sillcock ventil som kan hittas på botten av tanken, och sedan öppna ventilen.

Steg 1: Säkerhetsåtgärder och förbereda

Torka upp allt vatten från golvet och från fixturer runt varmvattenberedare. När du har fixturer torr du kan spåra anslutningar och basen av varmvattenberedare med handen eller ögon och avgöra var vattnet läcker från.

Steg 2: Kontrollera din Varmvattenberedare

Med hjälp av två nycklar, dra åt anslutningen. Om detta inte löser läckan, sätta en hink under röret för att fånga upp vatten och öppna anslutningen. Wrap Teflon tejp runt hangängade änden av röret tre gånger tätt så formen av trådarna är uppenbar, och sedan återansluta de två sidorna av röret. Stänga av vattnet igen och verifiera att läckan har korrigerats.

Steg 3: Fastställande Leaky Pipe

Om vatten läcker från en vattenventil försöka dra åt anslutningar med hjälp av två nycklar. Det är viktigt att använda två skiftnycklar för att se till att du har rätt grepp och skärpning utan att skada rören. Om åtdragning ventilen inte eliminera läckan sedan ersätta vattenventilen genom att ta bort den gamla ventilen, lägga teflontejp till den manliga änden av kontakten, linda det omkring tre gånger och dra åt anslutningarna mellan röret och ventilen.

Steg 4: Leaky Water Valve

Se till att du har tagit bort trädgårdsslangen och stängde sillcock. Från och med varmt vatten utgångsventil, öppna alla ventiler och leta efter läckor. Om du upptäcker att det inte finns något mer läckage av vatten från var och en av de kopplingar och ventiler du har lyckats lättad systemet från läckor. En varmvattenenhet är ett slutet system som aldrig skulle läcka och bör hålla trycket att hjälpa vattenflödet genom dina rör och dina kranar. När du reparera läckor hittar bättre vattentryck.

Steg 5: Slutför och Test