hur man reparera en rinnande toalett

En rinnande toalett kan vara en enkel sak att fixa, och vattenbesparingar lägga upp snabbt. Börja med de enklaste lösningarna först. Om de inte fungerar, gå vidare till mer omfattande reparationer.

Kontrollera först styrstången eller kedja på tank klaffen. Om stången är böjd eller kedjelänkarna är vridna, helt enkelt räta dem.

Steg 1 – Fäst Rod eller kedja

Därefter kontrollerar flottörmekanismen. Om att lyfta kulan stannar vattnet från att rinna, böj flottörarmen ner för att få rätt flytkraft. Om bollen har vatten i den, måste den bytas ut. Byt ut den genom att skruva loss den från armen och sätta en ny i dess ställe.

Steg 2 – Justera eller byt ut Float

Om toaletten är fortfarande igång, kan ventilsätet och klaff har korrosion eller bygga upp, vilket hindrar klaffen från att stängas. Lyft klaff upp och kontrollera om det finns föremål i vägen. skura försiktigt sätet och fälgen. Om det finns en stor skada, byt ut klaff.

Steg 3 – Klar, rengör eller byt ut Flapper

Spolventilen aggregatet kan behöva bytas ut om toaletten är fortfarande igång. Ta de gamla delarna med dig när du köper nya inuti packningar och montering för att säkerställa en perfekt match. Om axeln hos aggregatet är sprucken, hela axeln och montering behöver bytas ut.

Steg 4 – Byt spolventilen

Byte av spolventilen innebär att ta bort tanken från skålen. Efter avlägsnande av tanken, vänd på den och ta bort den stora plastmuttern i mitten av tanken. Ta spolventilen från tanken, ta det till järnaffären och köpa en ny. Installera det och sätta tillbaka tanken på skålen.

TIPS: Doityourself s VVS konsult Mark Vander Sande antyder, “Du kanske vill få en ny tank skål packning och ersätta det, liksom nya tanken till skål bultar. Så länge du har tanken bort, rekommenderar jag att göra allt på en gång för att undvika framtida problem. När du installerar tanken på skålen, dra åt skruvarna en sida i taget … långsamt med samma spänning på varje sida. Om du drar åt en sida för hårt, när du dra åt andra sidan kan det spricka tanken.

Mark Vander Sande, professionell rörmokare, bidragit till denna artikel.