hur man tar bort en sladd märke från en konkret uppfart

Däckbromsspår på ett konkret uppfart är mycket mer synliga än på asfalt, och de ger din uppfart en försummad utseende. Bromsning plötsligt med hög hastighet, låser bilen hjul, är den vanligaste orsaken till släpmärken. Följ dessa testade steg för att ta bort bromsspår från din betong uppfart, och lära sig hur man kan förebygga bromsspår i framtiden.

Steg 1: Förbered Yard Nära Betong uppfart

Steg 1: Förbered Yard Nära Betong uppfart

Ta bort krukväxter och täcka eventuella rabatter och pathway lampor närmast släpmärkena med en lätt plast tarp, viktade med tegel eller stenar. Flytta alla leksaker eller cyklar utanför uppfart.

Steg 2: Rent eller låna en varmvatten Högtryckstvätt

Steg 2: Rent eller låna en varmvatten Högtryckstvätt

Steg 3: Blötlägg Skid Marks med industriell styrka avfettning

För denna uppgift behöver du ett hett vatten högtryckstvätt betyget upp till 3000 psi för att avlägsna fasta gummimärken från betongytan. Betongen ska specificerade för att motstå tryck till 4000 psi, en konstruktion materialstandard för uppfarter. Spraya släpmärkena i 2 till 3 minuter med vatten under tryck med vattnet tillräckligt varmt för att producera några ånga.

Steg 4: Skura Skid Marks

Steg 3: Blötlägg Skid Marks med industriell styrka avfettning

Steg 5: Skölj Skid Mark webbplatser

Du kan få industriella avfettningsmedel rengöringsmedel på din hårdvara eller automatisk leverans butik. Applicera avfettningsmedel och låt det tränga in släpmärkena i 10 minuter.

Steg 6: skrapans av Driveway

Steg 7: Täck din uppfart med en Penetrating tätningsmedel

Steg 4: Skura Skid Marks

Använda borst kvast, skrubba över släpmärkena för att lyfta bort gummipartiklar. Skölj kvast från tid till annan som du skrubba. Var noga med att borsta runt kanterna glidmärke för att du har rengjort det hela.

Steg 5: Skölj Skid Mark webbplatser

Justera högtryckstvätten till en lägre temperatur, varm men inte ångande och skölj områden skid mark. Rikta högtryckstvätt munstycket ner uppfart mot vägen, inte mot din gräsmatta och rabatter. Avsluta med en sköljning vid den kallaste inställningen av högtryckstvätten.

Steg 6: skrapans av Driveway

Steg 8: Lär din familj Drivers hur man undvika sladd

Med skrapan, dra bort så mycket vatten från betong uppfart som du kan. Låt uppfart torka under 3 till 4 timmar, och parkera bilar på vägarna.

Steg 7: Täck din uppfart med en Penetrating tätningsmedel

Köp en klar penetrerande konkret tätningsmedel för din uppfart. Tillämpa den på uppfarten när den har torkat helt, med hjälp av skrapan. Skapa ett jämnt lager av tätningsmedel över hela uppfart för att skydda den från gummisläpmärken. Undvik att använda en filmbildande sealer, eftersom dessa skapar en hal yta och kan ändra färg och utseende på din konkreta uppfart.

Steg 8: Lär din familj Drivers hur man undvika sladd

Förklara för förarna i din familj de negativa effekterna av bromsspår, och hur sladd visar att du är en dålig förare, inte en skicklig en. Bromsslitage, däckskador och kollisioner i vått väder med vägobjekt och andra bilar kan leda till sladd. Visa dem hur riktiga bromsteknik kan bidra till att förhindra sladd på uppfarten.