hur man tar bort en storm dörrlås

Ibland kan du behöva ändra dörrlåset på storm dörren. Kanske dörrlås inte längre fungerar som det ska eller kanske du är bekymrad över möjligheten att någon kan ha en nyckel och du bara vill ändra den. Oavsett din anledning att ändra dörrlåset på storm dörren, måste du ta bort den gamla stormen dörrlås innan du kan installera en ny. I många avseenden är en storm dörrlås mycket lik vanliga sorter av lås som används på posten dörrar i ditt hem.

Vissa dörrlås använda deadbolt lås för att säkra dem, medan andra storm dörrar använde ett lås där nyckeln kontakten är en del av handtaget som används för att öppna dörren. Borttagning av de två typerna av lås liknar på många sätt, så här är en praktisk steg-för-steg-guide som visar hur du tar bort dörren låsa in henne i en storm dörr.

Steg 1 – Ta bort cylindrarna eller handtag Assembly

Oavsett om stormen dörrlås är av den typ som använder en deadbolt eller en nyckel handtag, måste du ta bort ett par ställskruvar som är placerade på den inre delen av låset (eller den del av låset som vetter mot interiören i ditt hem). När du tar bort de två skruvarna, bör du kunna använda båda händerna för att ta bort de två cylindrarna från en deadbolt eller ta bort de två handtagen från en nyckel handtag lås. För att uppnå detta, helt enkelt dra de två delarna av låset rakt ut.

Steg 2 – Ta deadbolt eller Latch Barrel Assembly

Därefter måste du ta bort deadbolt eller lås cylinderanordningen. För en nyckel handtag lås, ser innanför dörren hål där handtagen installerades. Sedan helt enkelt använda fingret för att backa pipan tillbaka till den exponerade hålet. Monteringen och dörrlås fat bör vara lätt avlägsnas vid denna punkt. Processen att ta bort deadbolt är mycket lika. På vissa typer av lås, kan du behöva ta bort fästskruvarna som håller styrplattan på den yttre kanten av dörren först innan du tar bort låsanordningen eller deadbolt. Hursomhelst, måste du ta bort styrplattan innan du installerar den nya lås.

Steg 3 – Ta av slutbleck Cover

Strejken plattan locket är den del av låset som håller spärr fat eller deadbolt på plats i dörrposten och dörrkarmen. På de flesta slutbleck kommer det att finnas två eller tre skruvar som används för att säkra slutbleck till dörrposten. Skruvarna som används för att säkra en slutbleck är oftast 3 inches eller längre, så kommer du att behöva sakta tillbaka skruvarna helt för att avlägsna slutbleck. När du tar bort skruvarna, helt enkelt ta bort slutbleck. I vissa fall, kan du behöva använda en platt skruvmejsel för att försiktigt bända strejken plattan bort från dörrposten.