hur man tar bort rödvinsfläckar från mocka

Alla, på ett eller annat tillfälle i livet, kommer att behöva ta bort rödvinsfläckar från någon av ett antal olika typer av tyger. Nedan finns några steg för att avlägsna röda vin fläckar från mocka med tre olika rengöringsmedel.

Tips: Oavsett vilken metod du väljer, bör du alltid testa en liten och diskret del av materialet att vara säker på att din rengöringsmetod inte tar bort all färg från tyget.

Diskmedel och väteperoxid

En blandning av diskmedel och väteperoxid kan appliceras direkt på fläcken för att lyfta den från tyget utan att orsaka någon skada.

Salt

Använda en liten skål eller glas för att blanda approximativt en halv kopp av en mild diskmedel, såsom Dawn, och en halv kopp av väteperoxid. Rör om lösningen försiktigt för att grundligt kombinera de två ingredienserna.

Club soda

Med användning av en handduk eller trasa, frikostigt applicera blandningen till den rödvinsfläck och låt den ligga och dra några minuter.

Oavsett material du försöker rengöra, aldrig gnugga för att ta bort en fläck. I stället bör man alltid sandskädda på rödvinsfläck för att suga upp det. Gnidning kommer faktiskt arbetar fläcken djupare in i fibern av materialet i stället för att ta bort det. När färgen har tagits bort, kan du använda en hårtork för att påskynda torkningen.

Tro det eller ej, vanlig bordssalt kan hjälpa ren rött vin ur dina mocka tyger.

Bordssalt, när den appliceras på ett material som fortfarande är våt med rödvin, kommer att agera som liknar en svamp och suga upp vätskan, dra fläcken ur materialet. Med en trasa, försiktigt badda granulerad salt i mocka material.

När saltet har sugit upp alla av rött vin, måste den noggrant borstas bort av materialet. Helst ska du använda ett vakuum eller annan suganordning för att göra detta eftersom det är det mest effektiva sättet att garantera att alla de färgade saltet är borta.

Club soda kan också användas för att göra susen när du kämpar för att ta bort en rödvinsfläck. För att inte nämna, det är så billigt och lätt att hitta som resten av dessa rengöringsmedel.

Frikostigt fukta en duk med club soda och sedan trycka den mot mocka tyg, vilket gör att soda att dra.

Efter att club soda att arbeta och lossa fläcken från mocka fibrerna, måste du noga blot den upp med en ren trasa. Återigen, använd en badda eller läsk åtgärder i stället för att gnugga eller du kommer bara sluta slipning rött vin längre in i fibrerna i mocka, då kommer du att ha något annat val än att ta materialet till en professionell rengöring.