hur reparera yttre trä bord yta

Utomhus träbord är ofta föremål för tidens tand, väder och allmänt bruk, och från tid till annan, måste du ha träbord yta repareras. Innan du kan börja reparera bordet, är det viktigt att bestämma sammansättningen av mål, vare sig det är fernissa, lack, polyuretan, etc. När du har bestämt träets yta, kommer du vill vara säker på att du kan replikera det exakt, eller helt enkelt köpa ett tilläggsbelopp om du känner till rätt märke och färg, så att du kommer att ha en perfekt match att använda som det sista steget i din reparationsinsatser. Några vanliga reparationer på utomhus trämöbler inkluderar fäst repor, sprickor, bucklor och brännskador.

Steg 1 – reparera repor

Ett av de enklaste reparationer att göra på en utomhus bord av trä är att fastställa en repa. Repor kan orsakas av enkla slitage vid daglig användning eller kanske från nedfallande grenar om tabellen är nära träd, eller ens från klorna på smådjur som löper över sin yta. Oavsett orsaken till din scratch, är det första du kommer att vilja göra bestämma dess djup. Repor som bara finns på ytan av träet kan ofta gånger fyllas i och korrigeras med hjälp av en trä finish penna finns på de flesta järnaffärer. Detta är en snabblösning, men du kan stöta på problemet med färgen på finish (dvs pennan kan inte matcha upp exakt), så väl hand måste vidtas.

Steg 2 – reparera Sprickor och bucklor

Några repor är alltför djupt för att repareras med en quick fix. Dessa större brister och andra problem med ditt bord, såsom sprickor och bucklor, kräver mer omsorg och tålamod att reparera dem. Det första du vill göra är sand runt det aktuella området. Det är viktigt att träet slipas mycket smidigt. När området är smidig, kan du börja med att fylla den med trä kitt. Detta kitt kan hittas på de flesta järnaffärer och finns i en mängd olika färger och stilar. För detta ändamål, kommer någon färg göra eftersom det drabbade området i sista hand kommer att vara färdig på rätt sätt. Efter spacklet har torkat helt, åter sand hela området och sedan installerar lämplig fläck eller avslutning på trä för att täcka upp reparationen.

Steg 3 – Reparera Burns

Att reparera en brännskada i en utomhus trä bord, vare sig från en cigarr eller cigarett, eller kanske från en grill, kan verka som en svår uppgift. Det är i själva verket mycket lätt att åtgärda. Med hjälp av antingen en mejsel eller trä hål, ta bort den brända delen av trä. Var mycket noga med att inte ta ut för mycket extra bord material, eftersom du bara kommer att hamna göra mer onödigt arbete för dig själv. När den brända delen tas bort, fortsätt att fylla i området helt med trä spackel (igen, är den exakta färgen inte viktigt här). När spacklet har torkat helt, sand området och sedan installerar lämplig yta för att matcha utseendet och känslan på din ursprungliga möbler.